TÜRKÇE

Amaçlar

Okulumuzda Türkçe eğitiminde öğrencilerimizin ana dillerini severek doğru ve etkin bir şekilde kullanabilmeleri; okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerinde yetkinlik kazanabilmeleri, iletişim becerilerilerini geliştirebilmeleri, farklı metinleri yorumlayabilmeleri, düşüncelerini mantıksal bir bütünlük içinde sözlü ve yazılı olarak ifade edebilmeleri, Türk ve dünya edebiyatından çeşitli yazar ve eserleri tanıyarak ulusal kültürümüzü ve duygu birikimimizi evrensel kültür ile sentezleyebilmeleri amaçlanmaktadır.

Etkinlikler

Okulumuzda öğrencilerimizin Türkçe derslerinde elde ettikleri kazanımları pekiştirmeleri, dil ve edebiyat alanındaki yeteneklerini sergilemeleri amacıyla şiir dinletileri, öykü ve şiir yarışmaları, münazaralar, çevrim içi etkinlikler, paneller ve Türkçe tiyatro çalışmaları düzenlenmektedir. Düzenlenen yarışmalar ve etkinliklerle öğrencilerimiz, bilgiye erişimin keyfini yaşarlarken alanında yetkin kişilerle tanışma şansı da elde etmektedirler.

1

5. Sınıflar Öykü Yarışması ile öğrencilerimiz çocuk edebiyatının bu önemli isimleriyle öykülerini paylaşırken yazı yazmanın inceliklerini de öğrenme fırsatı bulmaktadır.

2

6. sınıf öğrencileriyle gerçekleştirilen sözcük, deyim, atasözleri, şarkı ve resfebe kategorilerinden oluşan “Söz Oyunları Bilgi Yarışması”yla öğrencilerimiz keyifli bir öğrenme serüveni yaşadılar.

3

7. sınıf öğrencilerimizin bilimi kurguladığı “Aklın Savruk Düşleri” isimli bilim kurgu öykü yarışmasında öğrencilerimiz hayal güçlerinin sınırlarında bir yolculuğa çıktılar.

4

“Değerler Eğitimi” kapsamında düzenlenen “Benim Kahramanım” etkinliğinde 8. sınıf öğrencilerimiz, yaptıkları sunumlarla imkânsız zannedilen şeylerin aslında hiç de öyle olmadığını, herkesin bir kahramanının olabileceğini ve bu kahramanların yüce idealler uğruna gözünü kırpmadan hedeflerine yürüyebileceğini bizlere kanıtladılar.

5

5, 6, 7 ve 8. sınıf düzeylerinde düzenlenen “BİR SORU’N MU VAR?” serbest kürsü etkinliğinde düşüncelerini paylaşan öğrencilerimiz zihinlerde yarattıkları soru işaretleriyle de eleştirel düşüncenin kapılarını araladı.

Çevrim İçi Etkinliklerimiz

6     7

8

Seçmeli Derslerimiz

Yaratıcı Yazarlık ve Yazma Becerileri
İletişim ve Sunum Becerileri

Okuma Becerileri

Yaratıcı Drama

Seçmeli dersler kapsamında çeşitli atölye çalışmaları, söyleşiler, sunumlar gerçekleştirilmektedir.

İletişim ve Sunum Becerileri dersi öğrencilerimizin Tülay Üstündağ ile gerçekleştirdiği "Etkili İletişim" konulu atölye çalışmasından

9

Ortaokul 5. sınıf “Yazarlık ve Yazma Becerileri” seçmeli ders öğrencilerinin Yazar Tolga Gümüşay’la gerçekleştirdiği çevrim içi söyleşiden

10