Genel Tanıtım

Kentin güneyinde OR-AN şehri-Yıldız mahallesi ile Ümitköy-Çayyolu-Eskişehir Yolu arasındaki bağlantıyı sağlayan yol üzerinde, Taşpınar Köyü'nün doğusunda Yumrubel Tepesi'nde bulunan kampus alanı Konya yolu üzerindeki Yonca kavşağına 4km., Ankara Çevre Oto yoluna Konya yolu ile 8.2 km., İncek yolu ile 11.7 km. uzaklıktadır.

Her köşesi mimari bir tasarım ürünü olan kampuste dıştan tuğlanın, betonun, yeşilin birlikteliği, içten renklerin ve ışığın cıvıltısı okunur.

309 dönüm büyüklükteki alan üzerinde toplam 141 dönümlük kapalı alana sahip tesisler projelendirilmiştir.

Derslikler kümeleri, kümeler sınıf gruplarını, sınıf grupları okulları oluşturmaktadır. Bu oluşumda tüm ögeler çağdaş eğitimin hızına ayak uyduracak nitelikte planlanmıştır. Toplam 6000 kişinin bir arada yaşadığı yeni kampus bünyesinde, Anaokulu, İlkokul 1-4 ve 5. sınıflar binası, Ortaokul 6-8. sınıflar binası ve Lise Kısmı bulunmaktadır.

TED Ankara Koleji Vakfı İncek Kampusü gerek sahip olduğu öğrenci ve kullanıcı kapasitesi, gerekse içerdiği tesisler yönünden sadece yurt içinde değil, yurt dışında da örnek gösterilecek nitelik ve ölçekte bir eğitim tesisidir. Bu tesis formel eğitimin verildiği bölümlerin yanısıra sosyal-kültürel-sportif etkinliklere de en geniş olanakları sağlayan çağdaş bir eğitim-kültür ortamı olarak planlanmıştır.

• Kampus 24 saat boyunca yerleşke çevre çiti boyunca konuşlanmış 119 adet kapalı devre kamera sistemi ile izlenmektedir.

• Projemiz, "Türkiye Deprem ve Afet İşlerinde Yapılacak Yapılara İlişkin Yönetmenlik"'e göre tasarlanmıştır.

Tesis ayrıca,

• Tabldot sistemi ile hizmet sunan bağımsız bir Ana Yemekhane ile İlkokul 1-5 grubuna ve Anaokulumuza da kendi bünyesinde hizmet sunan yemekhaneler,
  • Olimpik Stadyum ve atletizm pisti,
  • Tribünlü antrenman sahaları, açık ve kapalı yüzme havuzu ve sanat atölyelerinin bulunduğu sanat spor merkezi,
  • 345 kişilik amfi tiyatro,
  • Konferans salonları,
  • 1500 kişilik oditoryum, seminer salonları ve fuaye alanları ile Ata Sahne,
  • Spor salonları ve açık hava sahaları,
  • Tam donanımlı laboratuvarlar,
  • 3D sınıflar,
  • Hi-Tech sınıf ve Planetaryum,
  • Müzik stüdyoları,
  • Cep sineması,
  • Her sınıfta projeksiyon ve bilgisayar ile öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki her türlü gelişimi için gerekli tüm olanakları sağlayan çağdaş bir eğitim yerleşkesi olarak planlanmıştır.

Yerleşke Atık Su Sistemi için "PAKET Arıtma Tesisi"

Kampusteki atık su sisteminin deşarjı için "PAKET Arıtma Tesisi" kullanılmaktadır. Bu sistem ile arıtılmış su bahçe sulama suyu olarak kullanıma geri döndürülmekte, bu amaçla kullanılmadığı durumda ise ASKİ Atık Su Sistemine verilmektedir. Arıtılmış suda; 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 4 Eylül 1998 tarihli Su Kirliliği Yönetmeliği tarafından belirlenmiş deşarj standartları sağlanmıştır.