OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile birlikte Mustafa Kemal ATATÜRK'ün öncelikli olarak üzerinde durduğu ve gelişmesi için her türlü yatırımı desteklediği alanlardan biri eğitim olmuştur. Bu çerçevede M. K. Atatürk'ün 1925 yılında Mecliste yaptığı ve özel kişi, kuruluşları eğitime katkı yapmaya çağıran konuşması, ''Türk Maarif Cemiyeti'' ve Atatürk'ün özlemini duyduğu nitelikli Türk okullarının açılması için ilk adım niteliğini taşımıştır. Türk Maarif Cemiyeti, bugünkü ismiyle Türk Eğitim Derneği, M.K Atatürk'ün çağrısı üzerine cumhuriyeti kuran kadroların önderliğinde 31 Ocak 1928 tarihinde kurulmuştur.

İlk Başkanı Türkiye'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü olan Türk Eğitim Derneği (TED), 1929 yılında kabul edilen amblemindeki ayı Türk Bayrağından, eğitim sembolü olan meşalesini derneğin amacından, yıldızları ise ilk yönetim kurulunun beş üyesine duyulan saygı ve sevgiyi ölümsüzleştirmek amacından almıştır.

1931 yılında Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde açılan anaokulu ile eğitim faaliyetlerine başlamıştır. 1931, 1933 ve 1936 yıllarında ilkokul, ortaokul ve lise kısımları açılmıştır. 1951-1952 öğretim yılında hazırlık sınıfları açılarak İngilizce öğretime başlanmıştır. Okulun, o vakte kadar "Türk Maarif Cemiyeti Yenişehir Lisesi" olan adı "Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji" şeklinde değiştirilmiştir. 1963 yılında yönetimi TED Ankara Koleji Vakfı'na bırakılan okulumuz, günümüze kadar 35.000 mezun vermiştir.

1937 yılından 2003-2004 öğretim yılı sonuna kadar Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan binalarda öğretim yapan kurumumuz, 2000 yılında temeli atılan İncek Kampusü Lise Binasının 2003 yılında hizmete açılmasıyla birlikte Lise Kısmını, 2004-2005 öğretim yılından itibaren de tüm birimlerini yeni kampusüne taşımıştır.

İlk ve orta öğretim düzeyinde dünyanın en büyük kampusü olan TED Ankara Koleji Vakfı Okulları İncek Kampusü 309 bin m2 alan üzerinde toplam 141 bin m2 kapalı alana sahiptir. TED Ankara Koleji, 6000 öğrencisi, 700 öğretmeni ve çalışanı, 35.000 mezunu ve velileriyle sürekli gelişen bir ailedir. Geleneksel ilk ve ortaöğretim anlayışının her zaman ötesine geçmiş bulunan kurumumuz yeni nesillerin hayal dünyalarını, yaratıcılıklarını ve keşfetme duygularını geliştiren, okul yaşantısını ve öğrenmeyi keyifli hale getiren, çağdaş eğitim mekanlarıyla TED Ankara Koleji'nin eğitim anlayışına hizmet etmektedir.