Müzik Stüdyoları ve Sanat Atölyeleri

Müzik Stüdyoları

Okulumuzda müzik eğitimi piyano, ritim çalgıları, trompet, saksafon, flüt gibi müzik aletlerinin ve eğitimi destekleyici zengin DVD, CD ROM ve nota arşivinin bulunduğu, bilgisayar ve projeksiyonla ders işlenebilen müzik stüdyolarımızda verilmektedir. Öğrencilere seslerini doğru kullanmayı, Türk ve dünya müziklerini eleştirel düşünme becerisini de kazandırarak öğretmeyi amaçlayan okulumuzda İlköğretim Kısmı’nda öğrencilerimize ritim çalgıları, bireysel çalgılar ve sınıf çalgısı (blok flüt) eşliğinde temel müzik bilgisi kazandırılırken, lise düzeyinde öğrencilerin müzik kültürlerini, estetik beğeni düzeylerini geliştirecek çalışmalar yapılmakta ve özel yeteneği olan öğrenciler bir müzik aleti çalmaya yönlendirilmektedir. Öğretim yılı başında, gerek kendi istekleri ile gerekse öğretmenleri tarafından özel yetenekleriyle dikkati çekenler arasından seçilen öğrenciler; koro, nefesli çalgılar orkestrası, müzikli danslar, yaylı çalgılar gibi müzik gruplarına katılarak yıl içerisinde düzenlenen çeşitli etkinliklerde görev almaktadırlar. Müzik dersleri okul binalarımızdaki müzik stüdyolarının yanı sıra Spor ve Sanat Merkezimizdeki stüdyolarda da yapılmaktadır.

Sanat Atölyeleri
Okulumuzda her öğrenci yüksek kalitede sanatsal malzemelere ve ekipmana sahip, donanımlı sanat atölyelerimizde sanat eğitimi almanın zevkine varır. Sanatı, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını geliştirmek için eşsiz bir araç olarak gören okulumuz, sanat ve estetik anlayışı gelişmiş, yeteneklerinin farkında olan, özgüven sahibi bireyler yetiştirme amacıyla öğrencilerimize resimden, heykele; seramikten, ebruya kadar görsel sanatların birçok dalında temel bilgi ve beceri kazandırmaktadır. Öğrencilerimiz; sanat atölyelerinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla duygu, düşünce, heyecan, coşku ve gözlemlerini görsel bir dille rahatça ifade edebilme olanağı bulmaktadırlar. Pastel boyama, suluboya, keçeli kalem ve kuru boya, guaj boya teknikleri yanında grafiksel uygulamalar, üç boyutlu çalışmalar, kolaj tekniği, ebru ve seramik uygulamalarının gerçekleştirildiği resim atölyelerimizde öğrencilerimiz, yaş gruplarına uygun çalışmalarla yaratıcılıklarını farklı yönlerde geliştirebilmektedirler. Resim atölyelerimizde seramik çalışmaları için son teknoloji özel seramik fırınları bulunmaktadır. Okul binalarından bağımsız olarak öğrencilerimizin ortak kullanımına açık olan Spor ve Sanat Merkezimizin bünyesinde resim, metal ve ahşap atölyelerinin yanı sıra bir de müzik salonu bulunmaktadır.