Etkinlikler

Öğrencilerimizin akademik gelişmelerine ortam hazırlamanın yanında fiziksel, zihinsel ve ruhsal bakımdan dengeli ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirmelerini hedefleyen eğitim felsemiz onları sosyal, sanatla barışık, problem çözme becerilerine sahip, özgüven sahibi, yaratıcı ve üretken bireyler olarak da hayata hazırlamaktadır. "Yaşam boyu öğrenme" mottosundan hareketle bilginin defter kitap arasında sıkıştırılarak verilmesinden yana bir eğitim anlayışının çok gerilerde bırakıldığı bilgi çağında, gerek teknolojik, gerek fiziksel her türlü olanağın maksimum düzeyde öğrencilerimizin kullanımına açıldığı Kampusümüzde spordan, sanata, bilime pekçok alanda etkinlikler düzenlenmektedir.

Öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkaracak, geliştirecek her türlü faaliyeti destekleyen okulumuzda öğrencilerimize, tiyatro, şiir, resim, heykel, seramik, dans, müzik ve halk oyunları çalışmalarına katılarak kendilerini bu alanlarda geliştirme ve ortaya koydukları ürünlerini Kültür Sanat Günleri'nde ve diğer önemli gün ve haftalarda sergileme imkanı sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz özel ilgi alanlarına göre kendilerini yetiştirebilecekleri, deneyimlerini artırabilecekleri bir ortam sunan, pek çok alt başlık altında toplanan kulüp çalışmalarına katılmakta ve bu çalışmalarda toplumsal projeler geliştirmektedirler.

Uusal ve Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimiz ECIS (European Council of International Schools) tarafından her yıl düzenlenen matematik yarışmalarına katılmakta elde ettikleri derecelerle yıllardır başarı grafiğinin en üstünde yer almaktadırlar.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Socrates/Comenius'a koordinatör okul olarak katılan okulumuzda öğrencilerimiz çeşitli ülkelerdeki okullarla kurulan ortaklıklar ve bu kapsamda gerçekleştirilen ziyaretler sayesinde farklı kültürleri tanımakta ve bilgi alışverişinde bulunma fırsatını yakalamaktadırlar. Uluslararası bilim kuruluşlarınca desteklenen ve çevre bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Globe Projesi de okulumuzun yürüttüğü uluslararası aktiviteler arasındadır.

Doğayla iç içe olan yerleşkemizde bulunan açık ve kapalı spor salonlarımız sağlıklı bireyler yetiştirme hedefimize ulaşmamıza imkan sağlamaktadır. Sporu okuldaki beden eğitimi dersiyle sınırlı kalmaktan kurtararak, küçük ve genç yaştaki öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda spor dallarına yönlendiren okulumuz ve onları en iyi şekilde yetiştiren kulübümüz Türkiye ve dünya çapında elde edilen başarılarla da okul-kulüp işbirliğinin önemini yıllar içerisinde sayısız defa ispat etmiştir. Okulumuzda spor yapmaya istekli tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanımızın katılımıyla her yıl düzenlediğimiz Spor Şenlikleri'nde her yaştan Kolejli yarışmanın heyecanını ve keyfini tatmaktadır.

Çok amaçlı spor salonlarımızın yanı sıra okulumuzda bulunan müzik ve resim derslikleri, işlikler, bilgisayar, matematik, sosyal ve fen laboratuarları öğrencilerimizin zevkle çalışmalarını sağlama amacına hizmet etmektedir.