Etkinlikler

TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ

Etkinlikler

Öğrencilerimizin akademik gelişmelerine ortam hazırlamanın yanında fiziksel, zihinsel ve ruhsal bakımdan dengeli ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirmelerini hedefleyen eğitim felsemiz onları sosyal, sanatla barışık, problem çözme becerilerine sahip, özgüven sahibi, yaratıcı ve üretken bireyler olarak da hayata hazırlamaktadır. "Yaşam boyu öğrenme" mottosundan hareketle bilginin defter kitap arasında sıkıştırılarak verilmesinden yana bir eğitim anlayışının çok gerilerde bırakıldığı bilgi çağında, gerek teknolojik, gerek fiziksel her türlü olanağın maksimum düzeyde öğrencilerimizin kullanımına açıldığı Kampusümüzde spordan, sanata, bilime pekçok alanda etkinlikler düzenlenmektedir.

IMG 20220515 WA0031

Öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkaracak, geliştirecek her türlü faaliyeti destekleyen okulumuzda öğrencilerimize, tiyatro, şiir, resim, heykel, seramik, dans, müzik ve halk oyunları çalışmalarına katılarak kendilerini bu alanlarda geliştirme ve ortaya koydukları ürünlerini Kültür Sanat Günleri'nde ve diğer önemli gün ve haftalarda sergileme imkanı sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz özel ilgi alanlarına göre kendilerini yetiştirebilecekleri, deneyimlerini artırabilecekleri bir ortam sunan, pek çok alt başlık altında toplanan kulüp çalışmalarına katılmakta ve bu çalışmalarda toplumsal projeler geliştirmektedirler.

fr

Eğitimde üstlendiğimiz öncü rolü ulusal platformda sayısız defa kanıtlamış bir kurum olarak, uluslararası camiada da başarılarımızla adımızdan söz ettirmenin gururunu yaşamaktayız. Öğrencilerimiz, MEP'te (Model European Parliament) ve Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi defalarca başarıyla temsil etmişlerdir. Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve tüm dünyada kutlanan uluslararası bir proje olan "Spring Day in Europe" (Avrupa'da Bahar Günü) okulumuzda her yıl panel, münazara, sergi vb. etkinliklerle kutlanmaktadır.

hhhhh

UNESCO tarafından desteklenen Model UNESCO (MUNESCO) katılan öğrencilerimiz, çeşitli ülkelerdeki okullarla kardeş okul olup karşılıklı olarak kültürel etkinliklerde bulunmakta ve çeşitli ülkelerle de kısa ve uzun dönemli olarar uygulanan öğrenci değişim programlarına katılmaktadırlar. Çevre bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Globe Projesi ve Avrupa Çevre Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen "Çevrenin Genç Sözcüleri (Young Reporters for the Environment) Projesi kapsamında yapılan çalışmalar da okulumuzun yürüttüğü uluslararası aktiviteler arasındadır.

d296ca184a1a95f3c9db92969489bbd1 XL

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen pekçok etkinliği okulumuzda düzenlememizdeki en büyük gayemiz, Türkiye'nin genç nesillerinin hem ülkelerinin hem de dünyanın geleceğinde söz sahibi olmaları için gerekli bilgi birikimi ve donanımıyla yetişmelerine imkan sağlamaktır. Bu gençlerimiz demokrasiyi, tartışma kültürünü şimdiden özümsemiş bireyler olarak hayata atılacaklardır.

Doğayla iç içe olan yerleşkemizde bulunan açık ve kapalı spor salonlarımız sağlıklı bireyler yetiştirme hedefimize ulaşmamıza imkan sağlamaktadır. Sporu okuldaki beden eğitimi dersiyle sınırlı kalmaktan kurtararak, küçük ve genç yaştaki öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda spor dallarına yönlendiren okulumuz ve onları en iyi şekilde yetiştiren kulübümüz Türkiye ve dünya çapında elde edilen başarılarla da okul-kulüp işbirliğinin önemini yıllar içerisinde sayısız defa ispat etmiştir. Okulumuzda spor yapmaya istekli tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanımızın katılımıyla her yıl düzenlediğimiz Spor Şenlikleri'nde her yaştan Kolejli yarışmanın heyecanını ve keyfini tatmaktadır.

Çok amaçlı spor salonlarımızın yanı sıra okulumuzda bulunan müzik ve resim derslikleri, işlikler, bilgisayar, matematik, sosyal ve fen laboratuarları öğrencilerimizin zevkle çalışmalarını sağlama amacına hizmet etmektedir.

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ

İnsan Hakları Bildirisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948'de hazırlanmış ve 10 Aralık 1948'de Paris'te yapılan Genel Kurulun oturumunda kabul edilmiştir. İnsanlığın yüzyıllar süren mücadelesi sonucunda, bireylerin doğuştan eşit haklara sahip olduklarını ifade eden uluslararası bir belgenin kutlandığı gündür 10 Aralık… İnsan hakları evrensel bildirgesi ırk, renk, cinsiyet, dil, din, mülkiyet, statü gibi herhangi bir ayrım gözetmeksizin herkesin eşit ve bütün haklara sahip olduğunu ifade etmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “insan hakları, insan olmanın kazandırdığı haklardır; başkası tarafından verilen bir söze ya da teminata bağlı olarak ya da satın alarak elde ettiğimiz haklar değillerdir. İnsan hakları, insan olmamızın ve insan onurumuzun doğal bir sonucudur” sözlerini TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Felsefe Zümresi olarak ilke edinip bu bilinç ve sorumluluk ile öğrencilerimize farkındalık kazandırmak amacıyla her yıl insan hakları gününü çeşitli etkinlikler ile kutlamaktayız.

“Gerçek olan tek yarış! İnsanlık yarışıdır.” Dünya vatandaşları olarak bizler bu yarışta varlığımız ile örnek olmalı ve benimsediğimiz evrensel değerler ile eşit, adil ve özgür bir dünyanın içinde nefes almak, alınmasını sağlamak adına hareket etmeliyiz.

Dünya İnsan Hakları Günümüz Kutlu Olsun…

View the embedded image gallery online at: