Türk Mutfağına İlkçağ Uygarlıklarının Etkisi Konulu Söyleşi

turk mutfagi soylesi

Tarihin Mutfağı Kulübü olarak 6 Mart Çarşamba günü TED Ankara Koleji Lise Konferans Salonunda, Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı Öğretim Görevlisi Servet Kazım Güney ile “Türk Mutfağının Oluşumunda ve Zenginleşmesinde İlkçağ Uygarlıklarının Etkisi” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

9.sınıf öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilen söyleşide, Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarının mutfak kültürü, yemek pişirme yöntemleri, yeme-içme alışkanlıklarının tarihsel süreçte gelişimi ve bu gelişimin günümüze etkileri ele alındı. Türk mutfağına ait kavramların etimolojik kökleri, sosyal ve ekonomik hayatımıza katkıları ve mutfak kültürüne geçişi somut örnekler üzerinden sunuldu. Öğrencilerin interaktif katılımıyla gerçekleşen söyleşi öğrencilerimizin uygarlık tarihi konuları ile gündelik hayatı bağdaştırmalarına olanak sağlandı.

Son DüzenlenmePerşembe, 07 Mart 2024 13:09