Haberler

Lise Öğrencimiz Mert Çankaya’dan STEM Olimpiyatlarında Dünya Şampiyonluğu Geldi

Mert Çankaya 1

TED Ankara Koleji öğrencilerinin uluslararası başarıları hız kesmiyor. Son olarak, lise öğrencimiz Mert Çankaya, Uluslararası STEM Olimpiyatlarında matematik dalında 11. sınıflar kategorisinde dünya birincisi oldu.

Okulumuzun başarı burslu öğrencileri arasında olan Mert Çankaya, Almanya merkezli olarak uluslararası ölçekte düzenlenen yarışmaya bir ay önce başvuru yaptığını, ilk turu geçtikten sonra asıl derecelendirmenin yapıldığı ikinci turda dünya birinciliğine ulaştığını belirtti. Başarılı öğrenci, sınavdaki soruların müfredata paralel olduğunu kaydetti.

Başarısı ile okulumuzu gururlandıran Mert Çankaya, ‘okulundaki diğer öğrencilere bu yarışmayla ilgili ne gibi tavsiyelerde bulunursun’ sorusuna şöyle yanıt verdi: “Genel olarak çok iyi çalışmalarını ve iyi hazırlanmalarını öneririm. Sorular bizim okulda işlediğimiz konulara paralel olduğu için bu olimpiyatlarda endişelenmeleri gereken bir durum yok. Bu yarışma dünya çapında olduğundan hem üniversite başvurularında hem de iş hayatında onlar için referans olacaktır. Yarışmada aldığım sonucun benim de özgeçmişime katkıda bulunacağını düşünüyorum.”

Uluslararası düzeyde eğitim

Başarılı öğrencinin öğretmenlerinden Selma Tahtasız, okula geldiği ilk sene ‘TED Ankara Koleji Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’ kapsamında eğitim alan öğrencilerin standartların çok üstünde olduğunu gördüğü vurgulayarak, öğrencilerini uluslararası yarışmalara katılmaya teşvik ettiğini söyledi.

Yaklaşık beş yıldır TED Ankara Koleji’nde öğretmenlik yapan Selma Tahtasız, uluslararası yarışmaların süreçlerini ve öğrencisi Mert Çankaya ile yeni hedeflerini şöyle aktardı: “Prestijli uluslararası yarışmaların duyurularını okul portalı üzerinden velilerimize duyuruyoruz. Mert ile de böylelikle tanıştık. Geçen sene IMEC Matematik Olimpiyatlarında bir gümüş madalya aldı. Bu sene de STEM’de matematik alanında dünya şampiyonu olarak bizi gururlandırdı. 10 Mart tarihinde ‘Best of Best’ yarışmasına katılacak. Orada da derece alırsa, 11-16 Temmuz’da Hollanda’da yapılacak uluslararası yarışmaya yüzde 75 bursla katılacak. Yeni hedefimiz Hollanda’ya giderek orada da dünya şampiyonu olmak.”

TED Ankara Koleji’nde milli eğitim müfredatının yanı sıra öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirecek, bilgilerini artıracak akademik programlara yer verilmektedir. Bu programlar; Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (UBDP/IBDP), BTEC, Oxford AQA Programı, TED-Kanada Çift Diploma Programı ve Advanced Placement (AP) olarak sıralanmaktadır. Mezunlarımız ülkemizin en iyi üniversiteleri ile dünya çapındaki seçkin üniversiteler tarafından gururla kabul edilmektedirler.

 

Mert Çankaya Selma Tahtasız 5

 

 

Son DüzenlenmeSalı, 26 Mart 2024 14:17