AP Kursları Kayıtları Başladı

ap2

Amerika Birleşik Devletleri'nde uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan bir program olan Advanced Placement, ABD'nin dışında 60'tan fazla ülkede uygulanmakta ve tanınmaktadır. TED Ankara Koleji’nde 2024-2025 yılında AP Kursları açılacaktır. AP ders içerikleri için https://apcentral.collegeboard.org/courses sayfasını inceleyebilirsiniz.

AP Programının avantajları, yurt dışı üniversitelerin büyük çoğunluğundan kabul alabilme veya üniversiteye yerleşebilme imkanı, lise eğitimi sırasında üniversite seviyesinde dersler alınarak kredilerin yurt dışı ve bazı yurt içi vakıf üniversitelerde, üniversitenin politikası çerçevesinde geçerli sayılması, öğrencinin ilgi duyduğu alanda çok daha derinlemesine bilgi sahibi olması, ve daha iyi çalışma alışkanlıklarının geliştirilmesi, yazı yazma becerilerinin iyileştirilmesi, problem çözme yeteneklerinin edinilmesi gibi ileride üniversite yıllarında başarılı olabilmek için hayati bazı becerilerin geliştirilmesine yardımcı olması olarak özetlenebilir.

Kurslar 2 Eylül 2024 - 2 Mayıs 2025 tarihleri arasında, hafta içi günlerde, 2-6 Eylül 2024 arası 15 saat olmak üzere (9.00-11.20 arası), 9 Eylül 2024-2 Mayıs 2025 tarihleri arasında okul çıkış saatlerinde (15.20-16.50 arası) yapılacaktır. Ön kayıttan sonra kurs günleri ilan edilecektir. Her bir kurs için ayrılan süre 72 saat olarak belirlenmiştir. Bir ders saatinin süresi 40 dakikadır.

AP kursuna ön kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz için “Okul Bilgi Portalı”nda yayınlanan duyurudaki formu, 20 Temmuz 2024 tarihine kadar doldurup, kurs ücretini belirtilen hesap numarasına yatırmanız gerekmektedir.

Son DüzenlenmePerşembe, 04 Temmuz 2024 14:18