Haberler

Öğrencilerimiz 'Türk Edebiyatında Almanya ve Göç Sorunsalı' Konulu Bir Gezi Düzenledi

Johannes Gutenberg Üniversitesi 6

Lise kısmımız tarafından 5-9 Haziran 2024 tarihlerinde Almanya’nın Mainz şehrinde yer alan Johannes Gutenberg Üniversitesine ‘’Türk Edebiyatında Almanya ve Göç Sorunsalı’’ konusunda proje tabanlı bir gezi düzenlendi. Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi öğretmenlerimizden Gizem ATALA ile Almanca Zümresi öğretmenlerimizden Onur AYDIN’ın rehberlik ettiği etkinliğe 11 UB öğrencilerinden dokuz öğrenci katıldı.

Öğrencilerimizin akademik başarılarını ve kültürel birikimlerini artırmak amacıyla düzenlenen bu etkinlikte öğrencilerimiz ilk gün Üniversitenin Türkoloji birimindeki derse katılarak Türkçe dil bilgisi dersinin Almanca işlenişini gözlemleme şansı buldular. Aynı zamanda kendileri de çeşitli örnekler vererek etkileşimli bir ders geçirdiler. Ardından ‘’Türk Edebiyatında Almanya ve Göç Sorunsalı’’ konulu sunumlarını Almanca ve Türkçe çift dilli olarak beş oturumda gerçekleştirdiler. Odağında göç sorunsalının yer aldığı çalışmada Adalet Ağaoğlu’nun “Fikrimin İnce Gülü” ve Fakir Baykurt’un “Koca Ren” adlı yapıtları öğrencilerimiz tarafından incelendi.

Gezinin ikinci basamağı olan kültürel bölümünde ise öğrencilerimiz Mainz Başkonsolosu’nu ziyaret etme fırsatı yakaladı, Mainz ve Frankfurt şehir turları yapıldı. Ren Nehri, hareketli yazı baskısını Avrupa'da başlatan matbaacı Johannes Gutenberg’in Müzesi, Mainz Katedrali ve St. Stephan’s Kilisesi; Alman edebiyatının en önemli isimlerinden olan Goethe’nin Evi, Frankfurt Katedrali ziyaret edildi.

Son DüzenlenmeCuma, 14 Haziran 2024 13:31