Okulumuzda 2. Kitap Fuarı Heyecanı

kitap fuarı ana görsel

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen TED Ankara Koleji Kitap Fuarı’nın ikincisi, 10-11 Ekim 2024 tarihlerinde okulumuzda gerçekleştirildi.

İki gün boyunca; toplam 55 yazar, 15 yayınevi, 2 kitabevi ve binlerce kitap öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve çalışanlarımızla buluştu. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen kitap fuarının açılışında; yazar Latife Tekin ve Serkan Karaismailoğlu kitapsever hayranlarıyla Ata Sahne’de buluştu. Her iki yazar da edebiyat serüvenlerini etkili bir anlatımla izleyicilerle paylaştı.

Ata Sahne, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise kısımlarımızdaki konferans salonlarında gerçekleştirilen yazar söyleşileri öğrencilerimiz tarafından dikkatle takip edildi. Fuara katılan yayınevleri tarafından imza etkinlikleri düzenledi, yazarlar hayranları için kitaplarını imzaladı. Etkinlikler süresince 12-G Sınıfı öğrencilerimiz Yağmur Zeynep Mutlu ve Sözer Demir Özel de okulumuzun YouTube kanalı için fuara katılan konuk yazarlarla röportajlar gerçekleştirdiler.

Spor Sanat Merkezimizde açılan yayınevleri standları iki gün boyunca öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve çalışanlarımız ile dolup taştı.

Fuara katılan tüm yayınevlerine ve değerli konuk yazarlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Katılımcı Yayınevleri
Beyaz Balina Yayınları /Koridor Yayıncılık, Bilgi Yayınevi, Can Yayınları, Cosmos Yayınları, Edebiyatist, Elma Yayınevi, Hep Kitap, Kırmızı Kedi Yayıncılık, Liman Kitap Kahve, Masal Seramik Evi (MSE) Yayınları, MEAV Yayıncılık, Nobel Akademik Yayıncılık, Nova Kids, Okur Yazar Yayınevi, Penguen Kitabevi /İthaki Yayın Grubu, Pötikare Yayıncılık, Tudem Yayınları

Konuk Yazarlar
Aslı Eti, Aydın Afacan, Ayşe Ayan, Ayşe Övür, Başak Açır, Başak Baysallı, Behçet Çelik, Berna Alakuş Tekin, Bülent Çallı, Büşra Demir, Can Öktemer, Ceren Pelit, Çağatay Akyol, Çiğdem Harbellioğlu, Demet Ekmekçioğlu, Dicle Keskinoğlu, Elif Özmenek Çarmıklı, Elvan Odabaşı, Emek Yalın Orhon, Evrim Gürler, Filiz Çiçek, Filiz Kırgız Düzel, Gaye Dinçel, Giray Kemer, Gonca Atmaca, Güliz Sütçü, Gülüş Türkmen, Hande Çenesiz Er, Hicabi Demirci, Hikmet Hükümenoğlu, Hüseyin Kıyar, Irmak Zileli, Işın Nur Cicerali, Koray Avcı Çakman, Latife Tekin, Mina Tansel, Murat Moroğlu, Müge İplikçi, Nazlı Tunalı, Nehir Yarar, Neslihan Akkaya, Neslin Kızılkaya, Nilüfer Gökkaya, Ömer Yasir Özdemir, Özlem Fedai Korçak, Pelin Güneş, Saliha Demir, Serkan Karaismailoğlu, Sezer Ün, Takımyıldız, Uğur Erbaş, Ulaş Ay, Yasemin Kuri, Zeynep Kaçar, Zeynep Olgun Pamuk, Zeynep Tamer, Zuhal Özer