Haberler

LİSE MEZUNLARIMIZI GELECEĞE UĞURLADIK

IMG 4342

2023-2024 eğitim ve öğretim yılında lise kısmımızdan mezun olan öğrencilerimiz, 27 Haziran 2024 tarihinde stadyumumuzda düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

12. sınıf öğrencilerimizin diploma aldıkları tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Lise Müdürümüz Tamer Atacan konuşmasında veli ve mezunlarımıza seslenerek, şunları ifade etti:

 “Değerli Velilerimiz, çok büyük özveri ve fedakarlıklara bu günlere getirdiğiniz bu güzel evlatlarınızın en güzel günlerinden birine tanıklık etmektesiniz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki bugün yaşadığınız mutluluk ve gurur henüz bir başlangıç. Sizler evlatlarınızı bizlere emanet ettiğiniz günden itibaren bizler onları Anaokulumuzdan Lisemizin son gününe kadar, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bireyler olarak yetiştirmek üzere büyük bir gayret içerisinde çalıştık.  Bugün emanetlerinizi; sorumluluklarının farkında, TED Ankara Kolejli olmanın bilincinde, ülkesinin ve dünyanın sorunlarını önemseyen, onlara çözümler üreten, ülkesini seven ve onun bölünmez bütünlüğüne yürekten bağlı, bağımsız ve özgür düşünceli Kolejli hanımefendiler ve beyefendiler olarak sizlere teslim ediyoruz. 

Sevgili Öğrenciler; bilime, etik değerlere olan inancınızı asla kaybetmeyiniz. Sizler bu ülkenin aydınlık meşaleleri olarak her zaman olduğu gibi yarın da bu ülkenin en güçlü birleştirici ve aydın gençleri olma sorumluluğu ile bu kapıdan çıkıp yeni maceralara yelken açacaksınız.  Lütfen unutmayın! Yüreğinde umut olan insanlar vicdandan, akıldan ve bilimden yana olmaktan asla vazgeçmezler. Bizler sizlerin en iyi problem çözen, ya da en iyi ezber yapan insanlar olmanızın çok daha ötesinde; içinde insan sevgisi olan, kalbinde adalet duygusu taşıyan, başkalarının haklarına saygı duyan insanlar olmanıza da çok önem verdik. Şiir okumayan mühendis, tiyatro seyretmeyen ekonomist, analitik düşünemeyen hukukçular bu yüzyılın beklediği yetişmiş insan gücü olamayacaklar. Ruhlarını, ilkelerini, değerlerini çok kısa süre içerisinde etik dışı değerlerin esaretine teslim edeceklere karşı, sizler iyi insanlar olma yolculuğunuzu inatla ve kararlılıkla sürdürmeye devam edin lütfen. Yolunuz aydınlık, zihniniz açık, vicdanınız hür olsun!” 

Törende okul birincilerimiz İrem Alemdar ve Ali Kaya, Okul ikincilerimiz Defne Şeker ve Kutay Efe Aştah, Okul üçüncüsü Mustafa Ege Yardımcı’ya Türk Eğitim Derneği adına Genel Sekreter Aslı Özdemir, TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu 2. Başkanı Gamze Aşcıoğlu Öz, TED Ankara Koleji Mezunları Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Akdaş ödüllerini takdim etti. Necdet Akdaş, tüm mezunlar adına Okul Müdürümüz Tamer Atacan’ın şahsında tüm öğretmenlerimize teşekkür çiçeği sundu. Okul Aile Birliği Ödüllerini ise Okul Aile Birliği Başkanı Aylin Avcı’yı verdi.

Okul 4.-10.suna ödül ve diplomalarını TED Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Genel Saymanı Şeref Topkaya, TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Aytekin, Kolejli İş İnsanları Derneği (KİD) Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, TED Okulları Mezun Dernekleri Federasyonu (TEDFED) Başkanı Serhat İpek, Genel Müdürümüz Bilge Baki, Genel Müdür Yardımcılarımız Ayşe Nalan Kaskan ve Bahadır Günel takdim ettiler. 

TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Mağdenli, Yılın Sporcusu Ödülü’nü Aykut Mert Iravul’a sundu.

Ödüllerin verilmesinin ardından Okul birincileri Ali Kaya ve İrem Alemdar mezuniyete ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getiren konuşmalarını yaptılar. Okul birincilerimiz yaş kütüğüne isim plaketini alkışlar eşliğinde çaktı. Sonrasında sıra diplomaların verilmesine geldi. Şube sırasına göre isimleri okunarak çağrılan öğrencilerimiz diplomalarını Okul Müdürlerimiz Yılmaz Bal, Azize Açıkalın, Lise Müdür Başyardımcımız Çiçek Ünal, idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin ellerinden aldılar. 

Mezun olmanın sevinci ve okuldan ayrılmanın hüznünün bir arada yaşandığı törende, geçtiğimiz yıl flamayı teslim alan öğrencimiz İrem Alemdar, 11. Sınıflar birincisi Selin Kasapkara’ya okulumuzun ilkelerini temsil eden flamayı teslim etti.

Törenin sonunda verilen komutla mezuniyet sembolü olan püskül değiştiren mezunlarımız, Kolej Marşı eşliğinde keplerini havaya attılar.

Velilerimizin ve öğrencilerimizin büyük coşku yaşadığı tören havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Son DüzenlenmeCuma, 28 Haziran 2024 15:50