Lise Kısmı Destination Imagination Takımlarımız Dünya Finallerine Katılmaya Hak Kazandı

Antalya’da 22-25 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen Destination Imagination Uluslararası Yaratıcılık ve Tasarım Organizasyonu Türkiye Finallerinde, Kimya öğretmenlerimizden Selma Tahtasız ve Müjgan Kartal Dinç danışmanlığında okulumuzu temsil eden lise takımlarımızdan KRAKENWAGEN teknik tasarımı alanında Türkiye 1.si, CHEMYSTERY takımımız ise katıldıkları bilimsel kategoride Türkiye 3.sü olarak bizleri gururlandırdı. Takımlarımız bu başarıları ile ABD’nin Kansas Eyaleti’nde düzenlenecek olan Dünya Finallerine katılma hakkı kazandı.

Destination Imagination Uluslararası Yaratıcılık ve Tasarım Yarışması’nda her yıl eğitimciler ve endüstri uzmanları birlikte çalışarak STEAM, sosyal girişimcilik ve erken öğrenme alanlarını destekleyen proje tabanlı 7 yeni akademik görev geliştirmektedir. Takımlarımızdan KRAKENWAGEN teknik kategoride görevlendirildikleri pinball makinesini başarı ile tasarlayıp sunumlarına entegre ettiler. Görevleri gereği 3 numara futbol topunun makinelerinin içinde insan müdahalesi olmadan 2 dakikalık turu tamamlamasını mekanik ve yazılımsal çalışmalarla sağladılar. Bilimsel kategoriden yarışmaya katılan CHEMYSTERY takımımız ise kimyasal analiz yöntemlerinden Carbon 14 tayini yöntemini, yazılım becerilerini ve sanatsal çalışmalarını sunumlarına üstün bir gayretle entegre etmeyi başardılar. Öğrenciler katıldıkları yarışma sayesinde okulda öğrendikleri bilimsel yöntem ve teknikleri günlük hayat uygulamalarında ürüne dökme fırsatı buldular.

Öğrencilerimizi gösterdikleri üstün çaba için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Teknik Kategori Takım Üyeleri

Beren Berk TÜRKEN