Duygular insanın günlük yaşamının vazgeçilmez bir parçası olan, kişinin anlamlandırmaya ve değerlendirmeye çalıştığı, düşünce ve davranışlarını etkileyen oldukça önemli yaşantılardır. Duyguların tanınması, anlamlandırılması ve değerlendirilmesinin önemli olduğu olgusundan hareketle, TED Ankara Koleji Danışma ve Rehberlik Koordinatörlüğü öğrenci ve öğretmenlere yönelik "Duyguların Anlamı" adı altında grup çalışmaları ve seminerler düzenlemektedir. Bu çalışmalarda, öğrencilerin ve öğretmenlerin oldukça yoğun olarak geçirdikleri eğitim öğretim sürecinde duygularını tanımaları, anlamlandırmaları ve değerlendirmelerinin onların günlük yaşamlarında verecekleri kararlar ve yapacakları değerlendirmeler açısından kolaylıklar ve faydalar sağlaması amaç olarak edinilmiştir. Bu çalışmalar Doç. Dr. Haluk Özbay danışmanlığında TED Ankara Koleji Danışma ve Rehberlik Koordinatörlüğü uzmanları tarafından hazırlanmakta, geliştirilmekte ve sürdürülmektedir. " Duyguların anlamı " projesi halen üzerinde çalışılmakta olan ve sürekli geliştirilen bir proje olarak güncelliğini sürdürmektedir. Bu çalışmalarda toplam 73 öğretmen, 15 lise 3 öğrencisi, 63 lise 2 öğrencisi, ve 275 lise 1 öğrencisine ulaşılmıştır.

TED ANKARA KOLEJINDE YAPILAN DUYGULARIN ANLAMI ÇALIŞMALARI

A - ÖĞRENCILERLE YAPILAN ÇALIŞMALAR

1. " Duyguların Anlamı " Öğrenci grup çalışmaları ( Lise 2, Lise 3 )
2. " Gençlere Yetişkinleri Anlatma " Öğrenci grup çalışmaları ( Lise 1 )