Madde Kullanımı Bağımlılığı ve Kitle İletişimi Projesi

1997 - 1998 öğretim yılında lise I. sınıf düzeyinde uygulamalarını başlattığımız "MADDE KULLANIMI - BAĞIMLILIĞI VE KİTLE İLETİŞİMİ" konulu projenin, değerlendirmeleri sonucunda madde kullanımı ve bağımlılığı konusunda koruyucu bilgilendirme hizmetinin daha erken yaş grubuna verilmesinin daha etkili olacağı sonucuna varılmıştır.

Bu nedenle 1998 - 1999 öğretim yılı I.döneminde, 8. sınıf düzeyindeki öğrenciler için uyarlama çalışmaları yapılmıştır. Proje gerekli değerlendirme ve yenileştirilme çalışmalarının yapılmasının ardından II. Kademede uygulanan bir program haline dönüşmüş ve her yıl yapılan uygulamalar arasına katılmıştır.

1998 yılından bu yana İlköğretim 8. sınıf düzeyindeki öğrencilerimiz, madde kullanımı ve bağımlılığı konusunda bilgilendirilmektedirler. Uygulamalar, multi-media destekli olarak 40 dakikalık bir ders saati içinde yapılmaktadır. Bilgi aktarımı, Danışma ve Rehberlik uzmanları ve Vakıf Doktoru tarafından gerçekleştirilmektedir. Uygulamalar, sınıf öğretmeninin dersinde ve öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilmekte ve böylelikle program öğretmen arkadaşlarımıza da ulaştırılmaktadır. Program kapsamında "MADDE KULLANIMI ve BAĞIMLILIĞI" konusunda hazırlanan ve uygulama sırasında sunulan bilgileri içeren broşür tüm 8. sınıf öğrencilerine ve sınıf öğretmenlerine dağıtılmaktadır.