Aile Katılım Programı, öğrencilerin okul ve ev yaşamlarında birbirini tamamlayan ortamlarda olmalarına, okul-ev tutarlılığının artmasına, ailelerin çocuklarının okul içi davranışlarını daha iyi tanımalarına ve en önemlisi eğitimci ve aile etkileşiminin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bütün gelişmiş ülkelerde son yıllarda üzerinde önemle durulan bu program, okulumuzda 1998/1999 - 2001/2002 öğretim yılları arasında 5 yıl süreyle uygulanmıştır. Bu yıl da 1., 2. ve 3. sınıflarda bazı etkinlikleriyle sürdürülmesi amaçlanan "Aile Katılım Programı" ile çağdaş eğitim anlayışının en önemli amaçlarından biri olan ailelerin eğitim sürecine katılımı gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Bu amaç doğrultusunda; aile, okul iletişimi ve işbirliği güçlendirilerek, ev ortamı ile okul ortamının tutarlılığının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Aynı zamanda bir yetişkin eğitimi niteliğinde de olan bu çalışma, etkili ev ve okul ortamları yaratılmasına imkan tanımakta, bu yolla öğrencilerin sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmaktadır.

Bu program kapsamında ailelere, okula ve sınıfa ilişkin genel bilgiler verilmesi, okul etkinliklerinin duyurulması ve bu yöntemle ailelerin kendilerine ve okula güvenlerinin artmasına, kendilerini okulla ilişkilerinde daha rahat hissetmelerine yardımcı olunması hedeflenmektedir

"Aile Katılım Programı"nda hazırlanan ve geliştirilen yazılı materyaller yıl boyunca ailelere ulaştırılmaktadır. Bu program çerçevesinde yapılan uygulamalar, PDR uzmanları Aral ÇAKIN ve Şenay AVCI, ilgili kat müdür yardımcıları ile 1., 2. ve 3. sınıf öğretmenleri tarafından bir ekip ruhu içinde yürütülecetir. Uygulamaların verimli ve hızlı bir biçimde yürütülmesi amacıyla düzenli olarak (her ay bir ders saati) toplantılar düzenlenecektir.

Programın 2004-2005 öğretim yılı için planlanan çalışmaları aşağıda özetlenmiştir:

1. "Hizmet-içi Eğitim". Öncelikle yeni göreve başlayan öğretmenlerimiz için programı tanıtıcı bir toplantı düzenlenerek, programın felsefesi, amaç ve yararları ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilecektir.

2. "Düzenli Toplantılar". 1., 2. ve 3. sınıf öğretmenleriyle (toplam 32 öğretmen) ayda bir kez zümre toplantılarında biraraya gelinecektir.

3. 1. sınıflar ile yeni 2. ve 3. sınıf ailelerine, ailelere ipuçları niteliğinde etkinlikler içeren "Çocuklarımızla Paylaşabileceklerimiz Sonsuz" adlı bilgi verici broşür yollanacaktır.

4. "Sınıfımızdan Haberler". Ayda bir kez öğrenci ve/veya öğretmenler tarafından hazırlanacak olan bültenler ailelere gönderilecektir.

5. "Sınıfımızda Neler Yapacağız?". Her ünite başında ilgili ünitenin özeti ailelere ulaştırılacaktır.

6. "Bilgi Verici Broşürler". Her ay çocukların gelişimleri ve ailelerin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan broşürler ailelere yollanacaktır.

7. Kaynak Kişi Uygulaması: Velilerimiz sınıflara, işlenen ünitelere uygun olarak mesleklerini tanıtmak üzere konuk olacaklardır.

8. Değerlendirme formları : Programın işlerliğini sağlamak amacıyla, ailelerin ve öğretmenlerin programa ilişkin görüş ve önerileri alınarak değerlendirilecektir.