Bireyin bir meslek seçme kararı, onun tüm yaşamını etkileyen önemli dönüm noktalarından birisidir. Bireyin mesleğe ya da kendisini mesleğe hazırlayan bir programa yönelmesi ise bir anda ulaşılabilen bir karar olmayıp, yaşam boyu oluşan ve gelişen bir süreci içermektedir. Bu nedenle; okulumuzda yürütülen mesleki rehberlik çalışmaları öğrencilerimizin gelişim özelliklerine göre planlanlanmakta, İlköğretim I. Kademeden başlayarak II. Kademe ve Lise düzeylerini kapsayan bir program çerçevesinde yürütülmektedir.

Mesleki rehberlik çalışmalarının amacı, bireyin kişisel özelliklerini, tutumlarını, ilgilerini, yeteneklerini, amaç ve sınırlılıklarını tanıyarak bu özellikleri ile meslekler arasında gerçekçi bir ilişki kurmasına yardımcı olmaktır. Bu amaç doğrultusunda okulumuzda yapılan mesleki rehberlik çalışmalarının, öğrencinin kendini tanıması ve meslekler hakkında bilgi sahibi olması olarak özetlenebilecek olan iki boyutunu da kapsamasına özen gösterilmiştir. Ayrıca lise düzeyinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sistemi hakkında bilgilendirme programlarına da yer verilmektedir.

Öğrencilerin Kendilerini Tanımasına Yönelik Çalışmalar

- Akademik Benlik Kavramı Ölçeği ( 8. sınıf )
- Mesleki Yönelim Envanteri ( 9. sınıf )
- Mesleki Olgunluk Ölçeği ( 9. sınıf )