Lise Öğrencilerimizin İstanbul Kültür ve Eğitim Gezisi

ist1

Lise Kısmı Coğrafya Zümresi organizasyonuyla, 7-8 Haziran 2024 tarihlerinde 10. sınıf öğrencilerimizden oluşan 45 kişilik grup ile İstanbul Şehri Kültür ve Eğitim Gezisi gerçekleştirildi. Gezide öğrenci kafilesine Öğretmenlerimizden Murat Örer, Caner Dinçer, Muazzez İlhan ve Pınar Yaman Çiçekçi rehberlik etti.

Akademik gelişim ve mesleki rehberlik çalışmaları kapsamında Boğaziçi ve Koç üniversitelerinin kampüsleri gezildi. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan “İstanbul’un Tarihi Alanları” içindeki Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultan Ahmet Camisi, Dikilitaş, Çemberli Taş, Yılanlı Sütun, Türk Büyükleri Kabristanı ziyareti ve sonrasında yapılan İstanbul Boğazı Tekne Turu ile boğazda yer alan Rumeli Feneri, Anadolu Feneri, Kız Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Çırağan Sarayı gibi önemli yapılar incelendi.

Son DüzenlenmePazartesi, 10 Haziran 2024 13:54