Haberler

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda Dünya ve Türkiye Birincilikleri Aldık

Caribou Matamatik Dünya Birincileri 2 Zeynep İnci Ceviz 12 

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda TED Ankara Koleji Özel Ortaokulu’nda okuyan üç öğrencimiz, tüm sorulara doğru yanıt vererek dünya birincisi oldular. Aynı yarışmada "2. Sınıflar" kategorisinde ise, TED Ankara Koleji Özel İlkokulu öğrencimiz Zeynep İnci Ceviz, Türkiye birincisi ve dünya 25.’si oldu.

Dünya çapında çevrim içi olarak düzenlenen ve 39 ülkeden 10 bin 371 öğrencinin katıldığı Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri çok önemli bir başarı elde etti.

Ortaokul 5-R sınıfından Ediz Poyraz Uğuz, 5-İ sınıfından Aden Duran ve 5-F sınıfından Emre Macit isimli öğrenciler, tüm sorulara doğru cevap vererek "5-6. Sınıflar" kategorisinde dünya birinciliğini paylaştı. Öğrenciler yaptıkları ortak açıklamada; dünya birincisi oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, sınavın matematik alanında kendi sınırlarını keşfetmek ve İngilizcelerini test etmek açısından faydalı olduğunu ifade ettiler.

Ortaokul Matematik Öğretmeni Selen Sevimli öğrencilerinin başarısı hakkında şöyle konuştu: “Uluslararası bir sınav olduğu için çocuklar hem matematiksel olarak düşünme güçlerini artırıyorlar hem de yabancı dillerini geliştiriyorlar. Öğrencilerimiz sınavda 70 dakika içinde tüm soruları doğru olarak yanıtladılar. Onlar için çok büyük bir başarı. Bizler de öğretmenleri olarak öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.”

İlkokul 2. sınıftan Türkiye birincisi çıktı

Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda "2. Sınıflar" kategorisinde ise TED Ankara Koleji Vakfı Özel İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Zeynep İnci Ceviz, Türkiye birincisi ve dünya 25.’si olma başarısı gösterdi. Başarılı öğrenci yarışmadaki derecesi hakkında şunları söyledi: “Birinci olduğum için çok mutluyum. Matematiği çok seviyorum. Derslerde matematik sorularını çok kolay çözüyorum. Evde hep matematik çalışıyorum. İlerde bilim insanı olmak istiyorum.”

Zeynep İnci Ceviz’in çok çalışkan bir öğrenci olduğunu belirten Sınıf Öğretmeni Yasemin İlbey; “Öğrencimizin 2. sınıflar kategorisinde 1.454 öğrenciyi geride bırakarak Türkiye birincisi olması bizleri çok mutlu etti. Dünyada ilk 25 içinde yer alması da büyük bir başarı. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Kendisinin gelecekte matematik alanında daha birçok başarıya imza atacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Amaç çocuklara matematiği sevdirmek

Uluslararası ölçekte çevrim içi düzenlenen yarışma, Kanada'nın Brock Üniversitesince öğrencilere matematiği sevdirmek ve problem çözerken keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla 1. sınıftan 12. sınıfa kadar 6 kategoride her eğitim öğretim yılında 6 kez yapılıyor.

İngilizce, Fransızca ve Farsça dillerinde öğrencilerin üst düzey matematik becerilerinin ölçüldüğü organizasyonun 2023-2024 eğitim öğretim yılında 6'ncı oturumları 1-2 Mayıs'ta gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Son DüzenlenmeCuma, 17 Mayıs 2024 16:28