Haberler

14 Şubat Dünya Öykü Gününde Mezunumuz Yazar Gamze Güller'87 Misafirimiz Oldu

WhatsApp Image 2024 02 15 at 10.20.37 1 1 

14 Şubat Dünya Öykü Gününde Lise Kısmı Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin danışmanlığında, okulumuz 9 ve 11. sınıf öğrencilerinden oluşan bir öğrenci grubuyla öykü atölyesi gerçekleştirildi. 

Mezunumuz Sayın Gamze Güller’in konuk olduğu atölyede yazarın “Durmuş Saatler Dükkânı” adlı öykü kitabı ele alındı. Eleştirel düşünme, yaratıcılık, görsel iletişim, grup çalışması gibi becerilerin atölyede öğrencilere kazandırılması hedeflendi. Öğrencilerimiz kitapta yer alan öykülerden hareketle yaratıcı yazma çalışmaları, edebi eleştiri, kitap kapağı tasarlama, görsel çalışmalar, beste çalışması gibi farklı disiplinlerden yararlanarak ortaya koydukları ürünleri atölyede sundular.

Öğrencilerimiz üzerinde çalıştıkları öykülerle ilgili sorularını yazarımıza yönelttiler. 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nün önemine değinilen konuşmada Sayın Gamze Güller, mezun olduğu okulda böyle bir atölye gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti. Öğrenci çalışmalarını ilgiyle izleyen yazarımız, öğrencilerimize sorular yönelterek çalışmaların düşünsel arka planı, öğrencilerimizin öykü türüne bakışı, öykü okumanın ve edebiyatın  hayatımızdaki yeri ve önemi hakkında öğrencilerimizle sohbet etti. Etkinlik, öğrencilerimizin yazarımıza kitaplarını imzalatmalarıyla sona erdi.

{

Son DüzenlenmeCuma, 16 Şubat 2024 15:05