11. Sınıf Öğrencilerimizin Hazırladığı Öykü Atölyesini Gerçekleştirdik

oyku11

14 Şubat Dünya Öykü Günü etkinlikleri kapsamında okulumuz 11. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı öykü atölyesi, Türk Dili ve Edebiyatı zümresinin rehberliğinde etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte öykü gününe vurgu yapmak amacıyla 69. Sait Faik Öykü Armağanı’nı alan Ayşegül Devecioğlu’nun “Anatomi Dersi” adlı öykü kitabı IBDP öğrencilerimiz tarafından incelendi. Atölyede öğrenciler, gelişen ve değişen dünyanın gündemindeki yapay zeka araçları ile öykü kitabında yer alan altı öyküyü inceleyerek edebi çözümlemeler yaptılar. Atölye çalışmaları sırasında öğrenciler, öykülerde yer alan betimlemeleri ve atmosfer kurulumlarını yapay zeka aracılığıyla görselleştirdi. Edebi metinlerde yer alan iletileri, sözcük kullanımlarını, söz dizimlerini yapay zekanın ve okurların nasıl anladığını, değerlendirmelerde ne gibi farklılıklar olduğunu bu sayede inceleme fırsatı bulan öğrenciler yakın gelecekte edebiyat, edebi metin ve metin çözümlemesinde insan faktörünün ortadan kalkmadan devam edeceğini de belirttiler.

Son DüzenlenmeCuma, 16 Şubat 2024 14:50