Haberler

TÜBİTAK Bölge Finallerinden 2 Birincilik, 1 Üçüncülük ile Döndük. 

Ekran Resmi 2023 04 11 1

3-4 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlenen, 54. TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışması’nın ikinci aşaması olan Ankara Bölge Yarışması’nda okulumuz on bir proje ile temsil edildi. 

Bu projelerden Kimya dalında, Ufuk Köprülü ve Yiğithan Ulugöl, Mehmet Bozkurt’un rehber öğretmenliğinde hazırladıkları “Solvatokromik Boyalar ve pH Analiz Yöntemi Kullanılarak Akciğer Kanserine Tanı Konulması”; 

Psikoloji dalındaysa Faik Yiğit Yalçın Gonca Esendemir Eskin’in rehber öğretmenliğinde hazırladığı “Lise Öğrencilerinde Sporu Bırakmanın ve Devam Etmenin Nedenleri ve Akademik Başarıya Etkisi” projeleri ile Ankara bölge birincisi oldular.

Ayrıca yine psikoloji alanında Ülker Defne Işık ise Özge Azapçı’nın rehber öğretmenliğinde hazırladıkları “Çok Gülersek Ne Olur: Mutluluk Korkusu” Ankara bölge projesi ile üçüncüsü oldular. 

TED Malatya’dan Ege Sonat Deniz, Fizik dalında Malatya bölge birincisi oldu. 

Biyoloji dalında, Bilge Geçer ve Ayşe Hüma Şimşek rehber öğretmenleri Gözde Tekin Demirci eşliğinde, Zeynep Gürer ve Ekin Nazlı Okudur ise rehber öğretmenleri Gonca Esendemir Eskin eşliğinde,

Coğrafya dalında, Mehlika Leyla Üstel, rehber öğretmeni Nihan Başlık Kaya eşliğinde,

Fizik dalında, Arda Kabal ve Alper Kabal, rehber öğretmenleri Çiğdem Çamurlu eşliğinde, Cenk kulelioğlu ise rehber öğretmeni Mehmet Bozkurt eşliğinde katldılar. 

Ayrıca TED Malatya Koleji’nden Ege Sonat Deniz isimli öğrencimiz Malatya Bölge yarışmasında yer aldı. 

Tüm bunlara ek olarak, kimya dalında üç proje ile okulumuz bölge sergisinde temsil edildi. 

Nazlı Aykan ve Dide Çalışkan, rehber öğretmenleri Ayşe Çiftçi Nadir ile, Bora İmren ve Arda Mert Demir, Ahmet Gökhan Şaşmazel eşliğinde, son olaraksa Ufuk Köprülü ve Yiğithan Ulugöl ise, rehber öğretmenleri Mehmet Bozkurt eşliğinde bölge sergisinde yer aldılar.       

Psikoloji dalında ise iki proje ile okulumuz temsil edildi. 

Faik Yiğit Yalçın, rehber öğretmeni Gonca Esendemir Eskin ile, Ülker Defne Işık ise rehber öğretmeni Özge Azapçı ile bölge aşamasında yer aldılar. 

Son olaraksa, öğrencimiz Serra Ilgın Basmacı yazılım alanında, bölge sergisinde okulumuzu temsil etmiştir. 

Tüm öğrencilerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.

Son DüzenlenmeSalı, 11 Nisan 2023 15:48