26 Eylül Dil Bayramı Etkinliği

IMG 2466kapa

90 yıl önce, dilimizin öz güzelliğini, varsıllığını ortaya çıkarmak, yeryüzü dilleri arasında değerine yaraşır bir yere taşımak adına kurulan Türk Dil Kurumu ve devamında düzenlenen 1. Türk Dil Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül Dil Bayramı, TED Ankara Koleji Lise kısmı 9.sınıf öğrencilerinin hazırladığı bir etkinlikle kutlandı. 9-A/B/C sınıfları Edebiyat öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları etkinlikte, ulusal kimliğimizin bayramı olan bu anlamlı günde öz saygısı olan her gencin ve herkesin dilini önemsemesi gerektiğini ve bizi biz yapan dilimizi tanıyıp ona sahip çıkmamız konusunda bir farkındalık yarattılar.

Gündelik yaşamımızda kullandığımız ve Türkçe karşılıkları bilinmeyen sözcükleri belirlemeye yönelik bir soru-yanıt çalışmasının ardından eğlenceli ve öğretici bulmaca oyunuyla etkileşimli bir sunum gerçekleştiren öğrencilerimiz, “Dünyanın en duygulu dili Türkçedir, çünkü Türkçe türküsü olan âşıkların dilidir.” diyerek sözü TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Müdürü Sayın Tamer Atacan’a bıraktılar. Okul müdürümüz, anlam inceliklerine sahip, yüzyıllar boyu ozanların dilinde zenginleşen Türkçemizin korunması ve yaşatılması konusunda gençlere büyük görevler düştüğünü dile getirerek emeği geçen öğrencilerimizi kutladı.

Son DüzenlenmeSalı, 27 Eylül 2022 10:10