Haberler

YÜZYILIN EN ŞIK LİDERİ SERGİSİ TED ANKARA KOLEJİ’NDE

Tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şıklığını gözler önüne seren “Yüzyılın En Şık Lideri Atatürk Kıyafetleri Sergisi”nin açılışı, 27 Ekim 2017 tarihinde Spor ve Sanat Merkezimizde gerçekleştirildi.  Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çörtoğlu, Vakıf Genel Saymanımız Semih Apa, Vakıf Yönetim Kurulu Üyemiz Haşmet Kasapoğlu, Genel Müdürümüz Sevinç Atabay ve serginin yaratıcısı Levon Kordonciyan açılışı birlikte kurdele keserek yaptılar.

Sergide Atatürk’ün terzisi Levon Usta'nın 4. kuşak torunu Levon Kordonciyan tarafından orijinal kalıpları üzerinden yeniden hazırlanan takım elbiseler, palto, pelerin, keten kıyafetler, akbaş yaka gömlekler, avcı kıyafetleri olmak üzere toplam 16 parça kıyafet ve Atatürk’e ait aksesuarlar yer alıyor. 27 Ekim-09 Kasım tarihleri arasında tüm öğrencilerimizin ziyaret edeceği sergi, veli ve mezunlarımızdan da yoğun ilgi görüyor.


Levon Kordonciyan sergi öncesinde ise lise öğrencilerimizle konferans salonunda bir araya gelerek “Bir Terzi Bir Lider” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Kordonciyan, dedesi Levon Usta’nın Atatürk ile olan anılarından bahsetti ve öğrencilerimizin merak ettiği soruları cevapladı.

 

  

 

 

 
Son DüzenlenmeCuma, 27 Ekim 2017 17:11