Lise Öğrencilerimiz Genel Müdürümüz Sevinç Atabay ile Söyleşi Gerçekleştirdi

Okulumuzun 85. yılı kapsamında Lise Kısmı TED Tarafsız Kulübü üyeleri, 24 Şubat 2016 tarihinde idari bina konferans salonunda Genel Müdürümüz Sevinç Atabay ile bir söyleşi gerçekleştirdi. 10. sınıf öğrencilerimizin katıldığı söyleşide Genel Müdürümüz, 21 yüzyılda bireyin eğitimi, yeterlilikleri ve yetkinlikleri hakkında gençlerle sohbet etti ve okulumuzun 85. kuruluş yıldönümünü kutluyor olması nedeniyle duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Yapılan bir araştırmaya göre gençlerin meslekle ilgili kararlarını sonraya bıraktıkları, kendilerini tanımakla ilgili yol almak istedikleri, üniversiteye başladıktan bir ya da iki yıl sonra %60’nın alan değiştirmek istediği sonucuna ulaşıldığını belirterek “Size bu noktada önerim mutlaka ana omurganızı teşkil edecek, benim mesleğim budur diyeceğiniz bir mesleğiniz elbette olsun. Mesleğinizi seçin, ama yeterli ve yetkin olduğunuz alanlarda da kendinize küçük dallar çıkarmayı unutmayın. Buna dünya “hayat boyu öğrenme” diyor. Aslında hayat boyu öğrenmenin felsefesi, öğrendiklerinizle birlikte yeniden bir meslek sahibi olup, onu yeniden hayata geçirebilmeniz." dedi. IB Programının yanı sıra okulumuzda son yıllarda uygulanmaya başlanan BTEC, IGCSE, Spor ve Sanat Alanı programlarının yetkinlik ve yeterlilikler açısından çok faydalı olduğunu, yurt dışı üniversitelere doğrudan geçiş konusunda kendilerine büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade etti.

Son DüzenlenmePerşembe, 25 Şubat 2016 11:53