MUNESCO Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu Konferansı’na Katıldık

Bilkent Uluslararası Laboratuvar Okulları’nın ev sahipliğinde 12-15.02.2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve yaklaşık250 öğrencinin katıldığı Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu Konferansı’na okulumuzu Politika ve Diplomasi Kulübü öğrencilerinden, 33 delege ve 3 komite başkanı olarak toplamda 36 öğrencimiz temsil etti. Konferans sürecinde öğrencilerimiz Birleşik Krallık, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suriye delegasyonları olarak görev aldılar. Gençlerin dünya sorunlarını tartıştığı platformda, öğrencilerimize Politika ve Diplomasi Kulübü danışman öğretmenlerinden İngilizce bölüm başkanı E. Bürçek Dinçler ve İngilizce öğretmenleri Osman Yavaşça ve Sinem Özge Tural danışmanlık yaptı.

Öğrencilerimizden Grace Bersu Harrison (11/J61293), Deniz Alara Yener (11/F 61295) ve Derya Şimşek (10/A 92733) komite başkanlığı görevlerini başarıyla tamamladılar. 3 öğrencimiz en iyi delege ödülü alırken, 10 öğrencimiz komite başkanlarınca onur ödülüne layık görüldü. Komitelerinde yazdıkları yasa tasarılarıyla ve katılımlarıyla tüm öğrencilerimiz komite çalışmalarında aktif görev aldılar.

12-15.02.2016 tarihleri arasında 4 gün süren konferansta öğrencilerimizin komite konuları ve öğrenci dağılımı şu şekildedir:

KOMİTE 1- Genel Sorular ve Program Desteği: Aral Özkarslı (10/D), Ahmet Remzi Yıldırım (9/J), Can Sağtürk(9/H), Alkım Çetinkaya (9/U)

KOMİTE 2- Eğitim: Duru Naz Han(9/H), Neşe Gülay Altıntaş(10/K) , Selin Künbi (9/G), İdil Bilici (9/S)

KOMİTE 3- Çevre: Yıldız Elif Bolu (10/I), Emel Yasemin Yörükoğlu (9/N), Ece Numanoğlu (9/N), Gizem Yüce (9/U)

KOMİTE 4- Kültür: Merih Deniz Törüner (9/O) , Ayşe Mısırlıoğlu ( 10/I), İkbal Zeynep Eren (9/C), Mehmet Berk Türkçapar (9/S)

KOMİTE 5- Sağlık: Zeynep Akkerman (9/O), Delal Damla Karakoç (9/A), Zeynep Karaer(10/E), Gülşah Sayhan (9/I)

İnsan Hakları: İmge Doğa Özden (10/H), Beria Naz Edirne (9/G), Damla Ülkü (10/M), Pelin Dengiz (10/S)

Dünya Mirası: Meriç Selin Olcay (9/Z), Damla Özgüven (10/G), Efe Yüret (9/C), Zeynep Tuna Akbıyık (9/K)

Dış İlişkiler: Nehir Köksal (10/G), Mert Cemri (9/C)

Finans: Ece Avşar (9/I), Ege Sedef Topçuoğlu (11/F )

Tarih: Çınar Kızıltepe (10/A)

Son DüzenlenmeSalı, 23 Şubat 2016 11:09