Haberler

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Hacı D. Beğendik

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler - Hacı D. Beğendik

Kariyer Öncüleri ile Sohbetleri’n 19 Ekim 2015 tarihindeki konuğu Beğendik İcra Kurulu Başkanı ve Real-Türkiye Genel Müdürü Hacı Duran Beğendik oldu. TED Kayseri Koleji sonrasında Amerika’da yaptığı lisans eğitimini tamamlayıp Türkiye’ye dönen Beğendik, Beğendik A.Ş.’de çalışmaya başladığını, ancak bu dönemde beklediğini bulamaması ve aile şirketinde çalışmanın zorlukları sebebi ile 2007 yılında şirketten ayrılarak, çok az bir sermaye ile yiyecek sektörüne atıldığını anlattı. Kayseri Mutfağı markasını günümüzde 19 restorana ulaştıran, 2009 yılında “Genç Girişimci” ödülünü aldıktan sonra yine aile şirketine dönen Beğendik, marka-müşteri araştırması yaptırarak, o zaman sayıları 14 olan Beğendik Mağazalarını, bugün Türkiye genelinde 60 mağaza üzerine çıkarmayı başarmıştır.

Öğrencilerimize hedeflerini şimdiden belirlemelerini, nereye gideceklerine, nasıl gideceklerine bu yaşlarda karar vererek plan yapmalarını, strateji oluşturmalarını tavsiye etti. Okuldaki kitapların hayatın özeti olduğunu, hayatta başarılı olmak için korkularını tespit ederek, onları yenme yollarını bulmalarını, iyi İngilizce’nin iş bağlantıları yapmak, yeni insanlar ile tanışmak için çok gerekli olduğunu, Amerika’da okuduğu sanat derslerinin kendisine entellektüel bir bakış açısı kazandırdığını, başkalarının kriz sırasında risk olarak gördüğü şeyleri kendisinin, deneyimleyerek nasıl fırsata dönüştürdüğünü anlattı.

2014 yılında Real Türkiye Hipermarketler zincirini aldıktan sonra da Kipa ve yurt dışındaki atılımlarla yoluna devam edeceğini belirten Beğendik, öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak sohbeti sonlandırdı.

Son DüzenlenmeSalı, 27 Ekim 2015 15:54