Haberler

Yeni Ortaokul Öğrencilerimizle TED Ankara Koleji Okul Müzesi Gezisi

Okulumuza bu yıl sınavla alınan 5., 6.sınıflarımız sınıf öğrencilerimiz ve yurt dışı - il dışı nakil sınavları ile alınan 5.6. ve 8. sınıf öğrencilerimiz, 15 Ekim 2015 tarihinde Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Ebru Tartan, Sibel Tufanoğlu, Songül Kumbasar ve Mehmet Çırak rehberliğinde Genel Müdürlük binasında bulunan, TED Ankara Koleji Okul Müzesi'ne bir inceleme gezisi yaptılar.

TED Ankara Koleji Okul Müzesi sorumlusu Deniz Tümer rehberliğinde müzeyi gezen öğrencilerimiz müzeye girmeden önce 1937 yılından 2005 yılına kadar kullanılmış olan, Ziya Gökalp Caddesindeki okul binalarının orijinaline sadık kalınarak yapılmış maketini inceleyerek bilgi edindiler. Müzede sergilenen farklı temalardan oluşmuş, geçmişten günümüze okul, etkinlik, öğretmen, öğrenci fotoğrafları, önemli tarihi vesikalar, diplomalar, belgeler, ders ve büro aletleri, müzik aletleri, el yazması notalar da öğrencilerimiz tarafından ilgiyle incelendi.

Yeni öğrencilerimiz bundan sonra öğrenim görecekleri TED Ankara Kolejinin zengin köklü tarihini, Türk Milli Eğitimi'ne katkılarını, değerli mezunlarını öğrenerek TED Ankara Kolej'li olmanın gururunu bir kez daha yaşadılar.

 
Son DüzenlenmePerşembe, 22 Ekim 2015 12:07