Matematik Günü Etkinliğini Gerçekleştirdik

PHOTO 2024 05 11 14 26 4815

Lise kısmımızda 10 Mayıs Cuma günü düzenlenen Matematik Günü etkinliğinde öğrencilerimiz matematiğin soyut kavramlarını somut örneklerle açıklamak, birçok farklı alanda kullanımına dair bilgi aktarımında bulunmak amacıyla etkinlikler düzenledi. Etkinlik kapsamında öğrenciler stantlarda matematiksel konseptleri ve teknikleri uygulamalı olarak “Voronoi diyagramları”, “Yapay zeka ile problem çözümü”, “Da Vinci köprüsü”, “Filografi”, “Oyun teorisi”, “Markov zinciri ve müzik”, “Akıl oyunları” başlıklarıyla gösterme fırsatı buldular.

Etkinlik kapsamında 3 boyutlu anahtarlık tasarımı ve hazine avı yarışmaları yapıldı. Bu yarışmaları kazanan, etkinlikleriyle katkıda bulunan tüm öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Son DüzenlenmePazartesi, 20 Mayıs 2024 13:33