Yapay Zeka Kongresine Katıldık

WhatsApp Image 2024 04 29 at 14.06.05

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından düzenlenen 27 Nisan tarihinde düzenlenen “Öğrenmeyi Dönüştüren Güç: Yapay Zekâ” konulu IX. Eğitim Teknolojileri Konferansına, okulumuzu temsilen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Sevgi Küçükyavuz ve Elif Gizem Düzgün katıldı. Konferansta Yapay Zekâ’nın eğitim ve öğretimde öğrenme süreçlerine çeşitli etkilerinin yanında Türk Dili ve Edebiyatı ile diğer derslerin işlenmesinde bir araç olarak kullanımı üzerine eşzamanlı oturumlarda örnekler paylaşılarak, Yapay Zekâ destekli eğitim süreci değerlendirildi. Konferansta öğretmenimiz Elif Gizem Düzgün ise “Türk Dili ve Edebiyatı Derslerinde Metin Yazımı ve İncelemelerinde Yapay Zekâ Araçlarının Kullanımı” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda 9 ve 10. sınıf öğrencilerinin eleştirel okuma ile yazma becerilerini geliştiren yaklaşımları ele alarak Türk dili ve edebiyatı derslerinde yapay zekânın kullanımına dair görüş ve öneriler paylaşıldı.

Son DüzenlenmeSalı, 30 Nisan 2024 08:04