Çevrenin Genç Sözcüleri Atık Sorununa Yaratıcı Bakışla Dikkat Çekti

batteries for brunch

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Çevrenin Genç Sözcüleri Kulübü öğrencileri bu eğitim-öğretim yılında çevre kirliliği konusunu ele aldılar. Kâğıt, fiş, fatura ve plastiklerin çevreye ve insanlara verdiği zararları araştırarak, olası çözüm yollarını tartıştılar.

Biyoloji öğretmeni Dr. Sinem Ödün Başkıran rehberliğinde yazdıkları “Fiş Aldatmacası” isimli makale, çektikleri “Kahvaltı için Piller” ve “İlk Terkedilen” isimli fotoğraflar ve kurguladıkları “Başlangıç: Şimdi Bizim Sıramız” isimli video ile geri dönüşümün önemini vurguladılar.

TED Ankara Koleji Bilim İnsanı Programı son sınıf öğrencisi ve kulüp üyesi Ülker Defne Işık, fiş ve faturaların çevreye olan etkilerine dikkat çekmek amacıyla 6 ay boyunca topladığı paket kâğıtlarını renklerine göre ayırdı ve 3 hafta boyunca topladığı fişleri kullanarak vücudumuzun en sevgi dolu, bağışlayıcı ve kucaklayıcı kısmı olduğunu belirttiği ‘insan kalbini’ ortaya çıkardı.

Video linki: https://www.youtube.com/watch?v=OfyrAABNqa0

Makale linki için tıklayınız