Haberler

Öğrencilerimiz Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’yı Ziyaret Ettiler

WhatsApp Image 2024 03 28 at 13.17.28

Lise kısmı Türkçe Tiyatro Topluluğu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında rehber öğretmenleri Buket Şafak Ciğeroğlu ve Berivan Karaman ile 6 Mart günü aynı zamanda mezunumuz olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Sayın Tamer Karadağlı’yı ziyaret etti.

Tiyatronun insan hayatındaki öneminden bahseden Karadağlı, okulumuzda öğrenim gördüğü yıllarda oynadığı oyunlarla birlikte tiyatroya nasıl ilgi duyduğunu, oyunculuk kariyerindeki adımlarını öğrencilerimize aktardı. Devlet tiyatrolarının toplumumuzdaki işlevinden bahseden Karadağlı, öğrencilerimizin tiyatro ile ilgili sorularını yanıtladı. Gençlere “Hayal kurmaya devam edin ve iç ışığınızı takip edin. Size yapamayacağınızı söyleyecekler. Başarısız olacağınızı söyleyecekler. Kimseyi dinlemeyin. Başarısızlıktan korkmayın.” diyerek onların hayallerini gerçekleştirmeleri gerektiğini söyleyen Tamer Karadağlı’ya gençlerimizi aydınlattığı için teşekkür ediyoruz.

Aynı zamanda, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde 2018 Mezunumuz Yankı Ayhan, tiyatro ile ilgili bizlere özel bir röportaj verdi. Konuşmasında tiyatronun insan ruhundaki etkisinden bahseden oyuncu; sanat, şiir ve tiyatronun lüks değil bir gereksinim olduğunu, tiyatronun doğamızın ve ruhumuzun bir manifestosu olduğunu belirtmiştir. Yankı Ayhan’a tiyatro ile ilgili paylaşımları için teşekkür ederiz.

 

Son DüzenlenmePerşembe, 28 Mart 2024 14:00