Dünya Kadınlar Günü’nde Akademisyen Yazar Özlem Binel Konuğumuzdu

IMG 0799

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde akademisyen- yazar Özlem Binel öğrencilerimizle buluştu. Lise kısmı Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin danışmanlığında, okulumuz 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri ve okulumuz Yaratıcı Yazarlık Kulübü üyelerinin katılımıyla “Kadın ve Emek” konulu bir atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirildi. Yazar Özlem Binel’in konuk olduğu atölyede sanatçının “Boyun Devrilsin Murtaza” adlı romanı odağa alındı. Öğrencilerimiz yapıttan yola çıkarak eleştirel düşünme, yaratıcılık, görsel iletişim, disiplinler arası çalışmalar bağlamında özgün ürünler ortaya koydular. Atölyede yapıtta yer alan izlek, kişiler, uzam ve anlatım teknikleri odağında yaratıcı yazma çalışmaları, edebi eleştiriler, kitap kapağı tasarlama, poster oluşturma, görsel çalışmalar, türler arası (öykü- roman- şiir) yazma çalışmaları, beste çalışması gibi farklı disiplinlerden yararlanılan ürünler ortaya konuldu. Sayın Özlem Binel öğrencilerimize 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesi hakkında bilgi verdi. “Kadın ve Emek” konusu hakkında görüşlerini dile getiren sanatçımız “Anadolu’da Kadın Olmak” sorunsalı üzerine de son derece etkili bir konuşma yaptı. Atölyenin ürünlerini ilgiyle izleyen sanatçı öğrencilerimize bu çalışmaların düşünsel arka planı hakkında sorular yönlendirdi. Etkinlik, öğrencilerimizin Sayın Özlem Binel’e kitaplarını imzalatmasıyla sona erdi.

Son DüzenlenmePazartesi, 11 Mart 2024 13:37