Haberler

Lise Öğrencilerimiz Girişimcilik Çalıştayında Buluştu

WhatsApp Image 2023 12 06 at 13.05.57

Lise Kısmımız İnovasyon Kulübü çalışmaları kapsamında, 6 Aralık Çarşamba günü Konferans Salonu’nda “Girişimcilik” konulu çalıştay gerçekleştirildi. Sürdürülebilir, yenilikçi ve inovatif fikirlerle dolu çalıştayda, öğrencilerimiz girişimciliği tüm yönleriyle deneyimleme şansı buldular.

Çalıştay kapsamında, Atölye Girişsen kurucuları ve Türkiye Girişimcilik Vakfı fellowları Nisa Bingöl ve İbrahim Öztürkci tarafından girişimciliğin önemi konusunda sunumlar gerçekleştirildi ve genel bilgilendirmeler yapıldı. Çalıştay grup çalışmaları ile devam etti ve ardından öğrencilerimiz grup olarak hazırladıkları girişimcilik önerilerinin sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumların tamamlanmasının ardından çalıştayın en başarılı grubu seçildi. Dide Arat, Arya Mutlu, Efe Toksoy, Yağız Yanık, Emre Tuncer, Ender Şen ve Ekmel Utku Özçakı'dan olşuan TyreCortex isimli grubun girişimcilik proje önerisi şöyle: "TyreCortex lastik endüstrisinde devrim yaratmayı amaçlayan bir dört mevsim lastiğidir. Hava basıncı prensiplerinden yararlanarak geri dönüştürülmüş plastikten elde edilen bir model ortaya çıkarmıştır. Üretim sırasında salınan sera gazlarını azaltarak hem çevreye hem de ekonomik anlamda insanlara yardımcı olur."

Birinci olan grupta yer alan öğrencilerimize, sürdürülebilir inovasyon temelli girişimcilik deneyimi sunan bir sosyal girişim olan Atölye Girişsen tarafından sürpriz hediye paketi hediye edildi.

Çalıştaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Türkiye Girişimcilik Vakfı’na ve Atölye Girişsen ekibine değerli katkılarından ötürü teşekkür ederiz. 

Son DüzenlenmePerşembe, 21 Aralık 2023 15:29