Haberler

LÖSEV Köyü’nü Ziyaret Ettik

WhatsApp Image 2023 11 09 at 13.30.23

BİRLİKTEN İYİLİK DOĞAR 

“Başkasına Olan Bir İyilik Bize de İyiliktir.” 

“İnsanları mutlu edecek tek vasıta onları birbirine yaklaştırarak onlara birbirlerini sevdirerek karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya yarayan hareket ve enerjidir. Dünyanın barış içinde insanlığın gerçek mutluluğu ancak bu yüksek ideal yolcularının çoğalmasıyla ve başarılı olmasıyla mümkün olacaktır.” ( 1931 )                                                                                   

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 

                                                                                                   

Toplumsal bir varlık olan insan, toplumsal yaşamın gereklerini de yerine getirmelidir, düşüncesiyle yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemine yeniden vurgu yapılmak istenmiştir. İnsan çoğu zaman kendi gereksinimlerini yerine getirebilen bir varlıktır fakat kimi zaman kendi başına ihtiyaçlarını giderecek durumda olamayabilir de... Bu nedenle böyle çaresiz durumlar yaşandığında başkalarının yardımseverliğine sığınmak istenebilir.  

Yaşamın bizleri zorladığı ve çaresiz bıraktığı durumlarda yaşanan birçok zorluğun, yardımsever insanlarla çözebileceğini bilinir ve buna inanılır. İyiliksever insanlar karşınıza çıktığında, onların ışığı yalnız yardım alan kişileri değil, çevrelerini de etkileyen bir aynaya dönüşür. Bir beklentiniz olmadan yaptığınız yardımlar sizlere de iyi gelecektir. İnsanlara yardım etmenin erdemini yaşamak, bizleri içsel anlamda doygunluğa ulaştıracak anlamlı bir tutum ve davranıştır. 

Önemsediğimiz bu düşüncelerden yola çıkarak 9 Kasım 2023 Perşembe günü Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Sevgi ÇAĞLAR ve müdür yardımcısı Salih KAYA’nın rehberliğinde LÖSEV Köyünü tanıtma ve köyde yapılacak atölye çalışmaları kapsamında bir grup öğrencimizle, köye bir gezi düzenledik.  

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ve daha önceki dönemlerde de öğrencilerimizin, içsel anlamda bir doygunluğa ulaşmaları kapsamında bu tür çalışmaların gerekliliği bu nedenle oldukça önemlidir.  Benzer çalışmaların devamlılığı, öğrencilerimize, okul ve aile yaşamaları dışında, sosyal bir yaşamın varlığını fark ettirmek adına, bir kez daha önemle vurgulanmıştır.  

Son DüzenlenmePerşembe, 09 Kasım 2023 14:09