Haberler

Halk Dansları Topluluğumuz İtalya ve Fas'ta Okulumuzu ve Ülkemizi Başarıyla Temsil Etti

WhatsApp Image 2023 08 01 at 15.21.28

Halk Dansları Topluluğumuz Okulumuzu ve ülkemizi temsil etmek amacıyla 18-23 Haziran 2023 tarihleri arasında İtalya’nın Venedik kentinde düzenlenen, 20 ülke ve 800’den fazla katılımcının bulunduğu halk dansları festivaline 42 öğrenci ile katılım sağlamıştır. 

Grubumuz ayrıca, 22-31 Temmuz 2023 tarihleri arasında Fas’ın Rabat kentinde düzenlenen 15. Uluslararası ‘’Barışın Çocukları’’ festivaline 14 öğrenci ile katılım sağlamıştır. 

Öğrencilerimiz T.C. Rabat Büyükelçiliği ve Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği’ne davet üzerine ziyaret gerçekleştirmiştir. T.C. Rabat Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından öğrencilerimize teşekkür paylaşımı yapmıştır.

Fas Aile ve Sosyal İşler Bakanı Sn. Dr. Aawatif Hayar, Kazablanka Belediye Başkanı Sn. Nabila RMILI ve Rabat Belediye başkanı Sn. Oumar El Bahraoui’den farklı gösterilerde grubumuza teşekkür plaketi verilmiştir.  

Öğrencilerimiz ISESCO (İslam Dünyası, Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü)’nün düzenlediği programda bir gösteri gerçekleştirmiştir. 

Festivalin teması olan barış mesajını vermek için öğrencilerimiz Ulusal Parlamento binasına giderek Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; ‘’Yurtta sulh, cihanda sulh…’’ sözünü söylemişlerdir. 

Fas Ulusal televizyonu Al Aoula TV ve MCG 24 Tv kanallarına öğrencilerimiz ve eğitmenlerimiz röportaj vermiştir ve bu haberler akşam haberlerinde yayınlanmıştır.