Haberler

Ortaokul ve Lise Öğrencilerimiz ABD NASA Eğitim Programına Katıldılar.

202307191915310 64b80c2379310

Ortaokul ve Lise öğrencilerimiz, 8-15 Temmuz 2023 tarihleri arasında Amerika’nın Orlando ve Miami şehirlerini kapsayan sertifikalı NASA gezisine katıldılar.

Kennedy Space Center’da NASA yetkilileri tarafından karşılanan öğrencilerimiz NASA eğitim programına katıldılar ve roket modeli yaparak uluslararası geçerliği olan sertifikalarını aldılar. Ayrıca bir NASA astronotu ile söyleşi gerçekleştirdiler. Apollo 8’in fırlatılış odasında roket fırlatma deneyimi yaşama şansı bulan öğrencilerimiz, 33 kez uzay görevi gerçekleştirmiş olan Atlantis uzay mekiğini gözlemlediler. Vehicle Assembly Building (VAB) binasında, NASA uzay araçlarının kademe kademe nasıl üretildiğini ve NASA’nın ay görevi Apollo ve Skylab programlarında kullanılan Saturn V roketini gözlemlediler.

Orlando Science Center’da fizik, kimya ve biyoloji alanlarındaki NatureWorks, Kinetic Zone, Our Planet, Crosby Observatory gibi etkinlikler ile öğrencilerimiz bilim dolu bir gün geçirdiler.

Dünya’nın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan, 2000’den fazla canlıya ev sahipliği yapan Miami Metro Zoo' da eğlenceli ve macera dolu bir gün geçirdiler.

World Disney World Hollywood Studios parkında; Star Wars, Indiana Jones gibi onlarca aktiviteye sahip parkta unutulmaz bir gün geçirdiler.

Universal Film Studios’nin 2 tema parkına da erişim sağladılar ve ikonik filmlerin kamera arkalarında olanları yakından tanıdılar.

Dünyanın en iyi 50 üniversitesi arasında yer alan University of Miami kampüsüne ve Miami South Beach’e gittiler.