Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü'nün Anadolu Medeniyetleri Müzesi Gezisi

Image 1.jpeg

Sosyal Bilgiler Zümremiz Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü'nün 7.sınıf öğrencileri, 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü  Müdür Yardımcısı Sibel Tufanoğlu, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Şener Şenocaklı ve Özlem Ovalı Güzel rehberliğinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdiler.

Öğrencilerimiz Anadolu topraklarının özgün eserlerine ev sahipliği yapan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ndeki arkeolojik eserleri kronolojik bir sırayla  görme fırsatı buldular.

Öğrencilerimiz Paleolitik Çağ, Kalkolitik Çağ, Eski Tunç Çağı, Asur Ticaret Kolonileri Çağı, Eski Hitit ve Hitit İmparatorluk Çağı, Frig Krallığı, Geç Hitit Krallığı, Urartu Krallığı ve çağlar boyu Ankara ve Klasik Devirler bölümlerini inceleme şansı elde ederek tarihsel nesnelere etkileşim kurup, zengin bir görsel bellek oluşturmanın mutluluğunu yaşadılar. Gezi sırasında hazine avı oynayan öğrenciler, koleksiyon oluşturmanın kültürel mirası yaşatan boyutunu tartışarak, tarihsel mirasımıza duyarlılıklarını geliştirdiler.