Haberler

Erasmus+ KA210 projesi Kapsamında Öğretmenlerimiz Hollanda'nın Varendonck Kolejini ziyaret ettiler.

PHOTO 2023 05 04 09 59 52 

"Go Digital For A Greener Future" Erasmus+ KA210 projesi kapsamında öğretmenlerimiz 13-20 Nisan tarihlerinde Hollanda'nın Asten şehrinde bulunan Varendonck Kolejini ziyaret ettiler. Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Gülseren Kalafat, Biyoloji Bölüm Başkanı Dr. Hüseyin Çildir, Edebiyat Öğretmenleri Emine Taş, Buket Şafak Ciğeroğlu, Mustafa Değirmen, Kimya Öğretmeni Ayşe Şenay Koç, Görsel Sanatlar Öğretmeni Erkan Ayık, Bilgisayar Öğretmeni Hasan Bircan’ın katılımıyla gerçekleşen ziyarette öğretmenlerimiz okulun eğitim öğretim süreçlerine dahil oldular. 

Erasmus+ projesinde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında 10 Ocak - 30 Mart 2023 tarihleri arasında Varendonck Koleji ve TED Ankara Koleji tarafından ortak hazırlanan ders planlarıyla online olarak yürütülen programda proje ortağı okulumuzla eş zamanlı olarak gönüllü öğrenci grubu ile 10 hafta boyunca toplamda 20 ders olarak 6 farklı branşta pilot dersler yapılmıştır. Öğretmenlerimiz hazırlanan bu planlar çerçevesinde İngilizce dersinde Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” ile “Yoksulluğa Son”, Biyoloji dersinde “Nitelikli Eğitim” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması”, Drama dersinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği” ile “Yoksulluğa Son”, Kimya dersinde “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” ile “Temiz Su ve Sanitasyon”, Görsel Sanatlar dersinde “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” konularını öğrencilerle işlediler. Bu hedeflerle ilgili öğrenciler, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin yaşamsal alanda farkındalığına vararak aktif bir şekilde öğrenim sürecine katıldılar. Projede sanal derslerin oluşturulması, içeriklerin yayınlanması ve yönetimi için dijital bir eğitim yönetim sistemi geliştirildi. Dijital sistemdeki proje içerikleri tüm paydaşlara sunuldu. Ayrıca projenin yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen web sitesi kullanıma açıldı.

Projede yer alan öğretmenlerimiz, ziyaretleri sırasında, projenin kabul sürecini de kapsayan iki yıllık süreci değerlendirerek projenin rapor oluşturma sürecini de başlattılar. Varendonck Koleji, öğretmenlerimizi Asten Belediye Başkanlığında ağırlayarak okulların yerel yönetimlerle iş birliği sürecini paylaştı. Okulumuz adına Atatürk’ün Nüfus Cüzdanı, eğitimden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı’na sunuldu. Aynı zamanda yerel yönetim, bölgede yer alan fabrikalarla nasıl bir çalışma yürüttüklerini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Ziyaretin devamında bölge fabrikaları gezilerek Varendonck öğrencilerinin, bu fabrikaların belirttikleri sorunlara çözüm üretme süreçlerinde nasıl aktif rol aldıkları konusunda bilgi verildi. 

"Go Digital For A Greener Future" Erasmus+ KA210 projesi, gerek öğretmenlerimiz gerekse öğrencilerimiz açısından verimli bir çalışma olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Son DüzenlenmePazartesi, 08 Mayıs 2023 08:49