Haberler

Dil, Kültür ve Eğlencenin Buluştuğu Bir Etkinlik Frankofoni Günü

fra1

Frankofoni Günü, dünya genelinde Fransızca dilini, kültürünü ve çeşitliliğini kutlamak amacıyla düzenlenir. Her yıl farklı bir temayla gerçekleştirilen Frankofoni Günü etkinlikleri, çeşitli ülkelerdeki Fransızca konuşan topluluklar tarafından düzenlenir ve Fransızca dilinin zenginliğini, yaygınlığını ve önemini vurgular. Aynı zamanda Fransızca dilini ve kültürünü daha geniş bir kitleye tanıtmak, dil çeşitliliğini kutlamak ve dilin küresel önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen anlamlı bir kutlamadır.

Frankofoni Günü dil ve kültürle ilgili etkileyici etkinliklere ev sahipliği yapar. Biz de TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi olarak okulumuzda 12 Nisan Çarşamba günü, Frankofoni Günü kapsamında düzenlemiş olduğumuz kermese, hem öğretmenler hem de öğrenciler olarak destek verdik. Okulumuzun Kolej Sokağında kurulan stantlarda, “Rebus” oyunları ile günümüze heyecan ve hareketlilik katıp aynı zamanda kermesi birbirinden leziz ve çeşitli Fransız tatlarıyla zenginleştirdik: Eklerler, meyveli religieuse pastası, ev yapımı limotalar ve kurabiyeler gibi nefis tatlar, öğrencilerin ve ziyaretçilerin ilgisini çekti. Dahası, sıcak sıcak hazırlanan krepler damaklarda ve hafızalarda unutulmaz tatlar bıraktı. Hem çikolatalı hem de peynirli olarak sunulan krepler, kokusuyla ve görüntüsüyle kermes alanını vazgeçilmez hale getirdi. . 

Kermeste toplanan tüm gelir, belirlenen kurumlara yardım amacıyla gönderilmiştir. Bu nedenle, öğrenciler ve ziyaretçiler, hem eğlenip hem de yardımsever bir amaç için bir araya geldikleri için mutlu ve gururlu hissettiler. Kermes, hem okul personeli hem de öğrenciler tarafından büyük bir özveri ve işbirliği ile organize edildi. Herkes, gönüllü olarak kermese katkıda bulunarak, başarılı bir etkinlik düzenlemeye yardımcı oldu. 

Son DüzenlenmePazartesi, 17 Nisan 2023 14:32