Haberler

Geleneksel 12. Liseler Arası Matematik Günleri'ni Gerçekleştirdik

IMG 8099

Lise kısmımız tarafından 7-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Matematik Günleri kapsamında 12. Liseler Arası Matematik Yarışması 8 Nisan Cumartesi günü 15 okulun katılımıyla gerçekleşti. 

Problem çözmeyi, matematiksel akıl yürütmeyi yaşamlarının bir parçası haline getirme çabasında olan öğrencileri bir yarışma çerçevesinde bir araya getirmeyi ve okullar arası etkileşimi artırmayı hedefleyen etkinliğimizde,   her okulu üçer öğrenci temsil etti. Öğrencilerin, 11. sınıf müfredatının sonuna kadar sorumlu oldukları ve açık uçlu sorulardan oluşan bireysel ve takım etabının değerlendirmesi, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Matematik Zümresi öğretmenleri tarafından yapıldı. Yarışmanın üçüncü etabı olan Runner Etabı'nda ise farklı okullardan öğrenciler üçerli takım oluşturarak eğlenerek yarıştılar.

Okulumuzun ev sahipliği yaptığı ancak öğrencilerimizin değerlendirmelere katılmadığı yarışmamızda:

IMG 8173

Bireysel yarışma sonunda birinci Furkan Erden (Ankara Atatürk Anadolu lisesi), ikinci Necati Hakan Gökdemir (TED Isparta koleji) ve üçüncü Halit Tuğra Çelik (TED Isparta koleji) olan öğrenciler ödüllerini Okul Müdürümüz Tamer Atacan'dan aldılar.

IMG 8176

Yarışmanın sonucunda okul bazında Ankara Atatürk Anadolu lisesi birinci, TED Isparta Koleji ikinci, TED Sivas Koleji üçüncü oldu ve ödülleri Matematik Zümre Başkanımız Dr. Özge Keskin tarafından verildi.

IMG 8179

Runner etabı birincileri Halil İbrahim Ünal (TED Atakent Koleji Esenyurt Kampüsü), Salih Kerem Can (TED Atakent Koleji Esenyurt Kampüsü) ve Selin Özkan (TED Sivas Koleji) ise ödüllerini Matematik öğretmenlerimiz Serpil Pilavoğlu, Serpil Çetin ve Gamze Uçakcıoğlu'ndan aldılar.

IMG 8181 PerfectlyClear 1

12. Matematik Yarışması toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Son DüzenlenmeCumartesi, 08 Nisan 2023 16:06