Oğuz Atay Öykü Yarışması'nın Ödül Törenini Gerçekleştirdik

Gençlerimize yazma tutkusu aşılayabilmek, Türk edebiyatının usta kalemlerinden Oğuz Atay’ın gençler tarafından tanınmasını, okunmasını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz Oğuz Atay Öykü Yazma Yarışması’nın 13 Aralık 2022 tarihinde sekizincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadık. Türkiye’nin çeşitli illerindeki TED okulları ile TED Ankara Kolejini buluşturan etkinliklerden olan yarışmamıza, bu yıl Türk Eğitim Derneği çatısı altında yer alan 11 okul 23 öykü ile katılmıştır. Sevgi ve merhametin odakta tutulduğu öykülerin yetkinliği karşısında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden oluşan jüri, öykülerin ilk üç derecesini belirlerken nitelikleri eşit öykülerin adaletli değerlendirilmesi adına üçüncülük derecesini paylaştırmıştır. Değerlendirme sonucunda ilk üçte yer alan öykülerimiz:

Birincilik Ödülü: “Duruş”, Alp KARADENİZ, TED Bursa Koleji

İkincilik Ödülü: “Direksiyonlu Deli”, Gülizar Nehir Gülkanat, TED Ankara Koleji

Üçüncülük Ödülü: “Doğruluk Hürriyeti”, Elif KAYNAK, TED Hatay Koleji

Üçüncülük Ödülü: “Diegesis’in İtirazı”, Cansu YILMAZ, TED Konya Koleji

Etkinliğimizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese, öyküleri ile etkinliğimizi anlamlı kılan genç kalemlere teşekkür ederiz.