ÖMER F. OYAL YAZAR ATÖLYESİ

90. yıl etkinliklerimiz kapsamında üçüncüsü gerçekleşen “Yazar-Okur Buluşmaları”nda öğrencilerimiz, okulumuz Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri ile Türkçe öğretmenleri çağdaş Türk edebiyatının önemli yazarlarından Ömer F. Oyal ile 1 Haziran 2022 tarihinde bir araya geldi. Yazarın, 2020 Yunus Nadi Roman Ödülü’ne layık görülen “Gemide Yer Yok” adlı yapıtı atölyede yer alan öğrenciler ve rehber öğretmenlerimiz eşliğinde 2021 Aralık ayından bu yana eleştirel okuma yöntemleri çerçevesinde incelenmiş, atölyede yer alan öğrencilerimiz yapıtı inceledikleri süreç boyunca hem yapıta hem yazara ilişkin oluşturdukları soruları yazara sorma olanağı bulmuştur. Aynı zamanda öğrencilerimiz farklı disiplinlerden yararlanarak sanatın gücünü göstermiş, yapıttan belirledikleri bir sahneyi kısa film olarak çekmiş, yapıtta ele alınan izleklerin kendilerinde uyandırdığı duygulardan hareketle çello dinletisi hazırlamıştır. Öğrencilerimizin eleştirel okuma becerisini geliştiren, organizasyon yeteneklerini artıran bu yolculukta öğrencilerimize eşlik eden, duygu ve düşünce gemisinde bizlere yer açan Sayın Ömer F. Oyal’a teşekkür ederiz.