Haberler

"The Milk Of Dreams" Sergisi

Bienal, Fransızca "her bir diğer yıl" anlamına gelen ve iki yılda bir düzenlenen etkinliklere verilen addır. Çoğunlukla kültürel veya sanatsal faaliyetler için kullanılan bir terimdir. En eski bienal 1895'ten beri düzenlenen Venedik Bienali'dir.

Türkiye'de de 1987 yılından beri düzenlenen ve her iki senede bir tekrarlanan Uluslararası İstanbul Bienali bulunmaktadır.

Dünyanın en prestijli sanat etkinliği olan Venedik Bienali’nin bu yıl 59’uncusu düzenlendi.  23 Nisan – 27 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşen Venedik Bienal’inin başlığı, bienal küratörü Cecilia Alemani tarafından “The Milk of Dreams” olarak belirlenmiş. Cecilia Alemani bu başlığı İngiliz sürrealist ressam Leonora Carrington’ın aynı ismi taşıyan kitabından esinlenerek oluşturmuş.

“The Milk of Dreams” kitabı, sanatçının 1950’lerde Meksika’da yaşarken çocuklarına anlattığı hikâyelerden ve bu hikâyeler için çizdiği melez figürlerin yer aldığı mistik ve fantastik sahnelerden oluşan bir resim serisinden oluşuyor.

Bizler de okulumuzda “The Milk of Dreams” başlığı altında, öğretmenimiz Şeyma Tüzül Öz’ün rehberliğinde kendi sanatsal yolculuğumuza çıkarak kendi resimlerimizi oluşturduk. Bienal küratörüne de yaptığımız çalışmaların fotoğraflarını ve yazılı açıklamalarını göndereceğiz.

Sergide çalışması bulunan öğrenciler:

Ateş Toprak Aksu 8/G
Derin Aktaş 8/G
Lara Karamürsel 8/H
Ece Biçer 7/K
Mert Kaplan 7/O
Defne Dağ 7/P
Defne Gül 7/R
Güneş Doğan 7/V
Duru Başer 6/F
Beren Akdoğan 7/D

Son DüzenlenmeCuma, 24 Haziran 2022 11:34