5. Edebiyat ve Yaratıcı Drama Günleri

image00002

“Aşırı tüketimle gözleri körleşen bizler, gereken yerlere ahlak duvarları çekmeyi bilemedik.” Jose Saramago

5.Edebiyat ve Yaratıcı Drama Günleri, 28 Mart Pazartesi günü okulumuz 10/A, 10/B, 10/C ve 10/D sınıflarıyla yapıldı. Öğrenciler, 8 saatlik edebiyat atölyesinde Türk Dili ve Edebiyatı dersinde okudukları J. Saramago’nun Körlük adlı romanına dair yaratıcı drama yöntemiyle planlanan etkinliklere eğitmenleri Buket Şafak Ciğeroğlu eşliğinde katıldılar. Çağdaş bir eğitim yöntemi olan yaratıcı dramada bireylerin kendine dışardan bakmalarını sağlayan, güven duygusunu geliştiren, eleştirel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmek hedeflenir. Bu bağlamda etkinliklerle “Körlük” romanında ortaya konan toplumsal sorunlar, ısınma-canlandırma-değerlendirme etkinlikleriyle irdelenmiş, öğrencilerimiz sınıf dışı bir ortamda kendilerini ifade etme imkanı bulmuşlardır. Çekimlerini öğrencilerimizden Nilsu Süslü’nün yaptığı atölyede öğrencimiz Dere Arat, Körlük romanı için söz ve müziği kendine ait olan bir beste yapmış ve seslendirmiştir.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 30 Mart 2022 15:42