Haberler

TÜBİTAK'ta 4 Projemiz Bölge Finallerinde Ödül Aldı

t1

14-17 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen, 53. TÜBİTAK Liseler Arası Proje Yarışması’nın ilk aşaması olan Ankara Bölge Yarışması’nda okulumuz dokuz proje ile temsil edildi.

Bu projelerden Biyoloji dalında, Deniz Okay ve Orhun Efe Maden, Sevim Saral’ın rehber öğretmenliğinde hazırladıkları “Lemna minor, Eichhorna crassipes, Pistia stratiotes, Salvinia natans Bitkilerini Bulunduran 3d Baskı Kapsül ile Sucul Ortamdaki Bakır ve Nikel Ağır Metallerinin Fitoremediasyon Yöntemiyle Giderimi”; Zeynep Hacıömeroğlu ise Hüseyin Çildir’in rehber öğretmenliğinde hazırladığı “Diş Rejenerasyonuna Katkı Sağlayacak CuCl2 ve Balık Kafasından Üretilmiş Antibakteriyel Dolgu Malzemesi” projeleri ile birinci oldular.

Neslihan Derin Ünal ve Ece Naz Harmancı ise Duygu Vonal Çıvgın’ın rehber öğretmenliğinde hazırladıkları “Doğa ve Biyo-Teknoloji Buluşması: Kitosan-Mezenkimal Kök Hücre ve Eksozom ile Hazırlanan Spreyin Yara İyileşmesine Etkisi” projesi ile ikinci oldular.

Kimya dalında ise İpek Karslı, Ayşe Şenay Koç’un rehber öğretmenliği ile hazırladığı “Doğal Antioksidan Özelliği Olan Thymus serpyllum Yağının Gıda Koruyucu Olarak Kullanımının, Sentetik Koruyucu Olan Butil Hidroksi Toluen (Bht) ile Karşılaştırılmalı Olarak İncelenmesi; Mayonez Örneği” projesi ile üçüncü oldu.

Tüm öğrencilerimiz, hazırladıkları projeler ile okulumuzu üç gün boyunca Ankara Bölge Sergi’sinde temsil ettiler.  

Son DüzenlenmeCuma, 18 Mart 2022 13:55