Haberler

Cumhuriyetimizin 98’inci TED Ankara Kolejinin 90’ıncı Kuruluş Yılını Coşkuyla Kutladık

cmuhuriyetbayramı21

 Türkiye’nin yabancı dille eğitim yapan ilk özel Türk okulu olan TED Ankara Kolejinde; Atatürk ilkelerine, devrimlerine ve Cumhuriyet’e olan bağlılığımızla, 90 yıllık köklü tarihimiz, değerlerimiz ve hedeflerimiz ışığında Cumhuriyet’in 98’inci yılını coşkuyla kutladık. Törende yüz yüze eğitime geçişin ardından Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenci, öğretmen, veli ve mezunlarımızla bir araya gelmenin de mutluluğunu yaşadık.

29 Ekim sabahı okulumuzun stadyumunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı törenimiz, gösteri gruplarında yer alan öğrencilerimizin bayraklı geçiti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesi ile başladı.

TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Kartal Usluel, Kolejliler’e seslendiği konuşmasında “Sevgili Kolejliler, Cumhuriyet Türk Milleti’ne bırakılan en büyük mirastır. Bizlere ve gelecek kuşaklara düşen en büyük görev, Cumhuriyetimizi sonsuza dek korunmak, yücelterek yaşatmak ve daha güçlü bir Türkiye için hiç yorulmadan çalışmaktır. Ülkemizin yönetiminde ileride söz sahibi olacak siz gençlerimizin, ülkemizin aydınlık geleceği ve refahı için en iyisini yapacağınıza olan güvenimiz tamdır. Hepinizin Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.“ dedi.

K12 bütünlüğünde gerçekleştirdiğimiz tören programında İlkokul, Ortaokul ve Lise Koromuz “İlelebet Cumhuriyet” marşını seslendirdi. Öğretmenlerimiz adına konuşan Lise Kısmı Felsefe öğretmenimiz Sibel Üntuna, Mustafa Kemal Atatürk’ün 20. Yüzyılın en büyük devrimci lideri olduğunu vurgulayarak “Cumhuriyet umudu dışında her şeyini yitirmiş Anadolu insanının yazdığı büyük bir destanın sonucudur.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Anaokulu öğrencilerimizin gösterisi beğeniyle izlendi. Öğrencilerimiz adına konuşan 8-S sınıfından Eylül Erol, “Bugün Cumhuriyet ışığında emin adımlarla geleceğe yürümemizin 98. Yılını kutluyoruz. Cumhuriyeti sürdürmek  için gelecek kuşaklarla birlikte üzerimize düşen en büyük görev, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden ayrılmamaktır.” dedi.

Okul koromuzdan marşlarla devam eden törende, Vurmalı Çalgılar Orkestrası ve halk oyunları ekibimizin Zeybek gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

10. Yıl Marşı eşliğindeki bayrak gösterisiyle birlikte pankart gurubumuz, “Cumhuriyet Ruhuyla Daima” yazısını açarak törenimizi muhteşem bir final tablosuyla sonlandırdılar.

 

 

Son DüzenlenmeCuma, 29 Ekim 2021 14:32