Haberler

Uluslararası Uzay İstasyonu’yla Türkiye'den İlk Kez Yapılan Görüşmeye Öğrencilerimiz de Katıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’yla Türkiye’den ilk defa doğrudan gerçekleştirilen telsiz görüşmesine Lise Kısmımızdan 5 öğrencimiz katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla Meteoroloji Genel Müdürlüğünce düzenlenen programda, Uluslararası Uzay İstasyonunda görevli astronot Victor Glover ile doğrudan temasla telsiz görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmeye Okulumuz öğrencilerinden KEREM GÜLLEROĞLU (11/C), DEFNE EKİN (12/C), MUSTAFA BORA ULUSOY (12/Ü), EMRE ULUSOY (12/Ü) ve İRİS YAZICI (11/D) ve farklı okullardan öğrenciler de katıldı.

Öğrenciler merak ettikleri soruları astronot Victor Glover’e sormak için 9 Aralık’ta online olarak bir araya geldiler. Bağlantıda yaşanan sorunlar nedeniyle kısıtlı sayıda soru sorulabildi.

Etkinliğin ardından öğrencilerimiz 22 Aralık Salı günü Okula davet edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan katılım sertifikaları Lisesi Müdürümüz Sedef ERYURT tarafından öğrencilerimize teslim edildi.

Öğrencilerimizin Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen böylesi bir etkinliğin parçası olmaları hayatları boyunca unutamayacakları birer anı olarak kalacaktır.

 



Son DüzenlenmeCumartesi, 16 Ocak 2021 16:22