Haberler

II. TED Okulları Münazara Turnuvası: Düşünmek Varolmaktır!

IMG 8931

Lise Kısmı Münazara Topluluğumuz tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2. TED Okulları Arası Münazara Turnuvası, 13 Aralık’ta başladı. Öğrencilerin özgür düşüncelerini topluluk önünde cesaretle dile getirebilmeleri ve savunmaları, takım çalışması içinde paylaşımda bulunmaları, rekabet ortamında yenmenin sevincini yaşayıp, yenilgiyi olgunlukla karşılamayı deneyimlemeleri amacı ile düzenlenen turnuvaya TED Okulları’nın lise öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılışında katılımcılara seslenen Lise Müdürümüz Sedef Eryurt, “Düşünen, üreten, gerçeğe ulaşmak için türlü yollar arayan, bu uğurda yılmadan, yorulmadan çalışan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık fikirleri ile ilerlemek için sonsuz çaba gösteren bir nesil yetiştirmenin haklı gururunu yaşayan bir eğitim camiası içinde yer almak eminim hepimizi son derece gururlandırıyor.” dedi.

Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Fatma Sever konuşmasında Yunus Emre’nin “Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı” deyişini hatırlatarak “İleride mesleklerinizde çok önemli, aranan bireyler olmanın temel koşulu da söz, sözünüzün gücü, sözünüzün dinlenilir olması... Hepinizin bu uğurda çok başarılı olacağınıza, aranan bireyler olacağınıza eminim.” diyerek sözün gücüne vurgu yaptı.

Münaza Topluluğumuzun eski üyelerinden, yeni mezunumuz Alperen Bektaş da açılışta münazara çalışmalarına katılmanın kendisine kattığı olumlu özelliklerden bahsetti.

Konuşmaların ardından TED Münazara Topluluğu rehber öğretmenlerimiz Şefika Betül Buzluk ve Başak İngin okul zilini çalarak münazarayı resmen başlattılar.

Bunun üzerine takımlar, çeyrek final maçlarını gerçekleştirmek üzere sınıflara geçtiler ve daha önceden belirlenmiş konularda Hükümet ve Muhalefet grupları olarak argümanlarını savundular.

İki gün süren turnuvanın kazananı, 14 Aralık Cumartesi günü TED Antalya, TED Bursa ve TED Eskişehir Okulları arasında yapılan yarı final ve final maçlarından sonra: 1. TED Bursa Koleji, 2. TED Eskişehir Koleji ve 3. TED Antalya Koleji olmuştur.

Son DüzenlenmePazartesi, 16 Aralık 2019 08:21