Oxford AQA Ödül Töreni ve Münazara Çalıştayı Düzenlendi

IMG 8909

Lise Kısmımızda 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmakta olan OXFORD AQA Uluslararası GCSE (Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifika Programı) sınavlarının sonucunda yüksek başarı gösteren öğrencilere 12 Aralık 2019 tarihinde Okulumuzun ev sahipliğinde düzenlenen törenle, Oxford Union tarafından ödülleri verildi ve ardından programın uygulandığı TED Okulları öğrencilerinin katılımıyla Münazara Çalıştayı düzenlendi.

Programın açılış konuşmalarını İngilizce Zümre Başkanımız Nilgün Yücel ve Qxford AQA Teaching and Learning Support Başkanı Jamie Kirkaldy yaptı. Etkinliğin sabahki bölümünde gerçekleştirilen panelde Oxford Union’dan üç temsilci, kendi deneyimlerinden yola çıkarak öğrencilere meslek ve üniversite seçimi, üniversiteye girme süreci ve başarılı olmak için hangi becerilere ihtiyaç duyduklarından bahsettiler.

Daha sonra gerçekleştirilen ödül töreninde;
TED Ankara Koleji’ne Uluslararası GCSE Matematik Dünya Birinciliğini (Top in World for International GCSE in Mathematics) kazandıran Yunus Aycan Günok,
Uluslararası GCSE İngiliz Dili Türkiye Birinciliğini  (Top in Turkey for International GCSE English Language) kazandıran Yunus Alp Bıyıkoğlu ve
Uluslararası GCSE İkinci Yabancı Dil İngilizce Türkiye Birinciliğini (Top in Turkey for International GCSE ESL) kazanan TED Atakent Koleji öğrencisi Banu Defne Tavukçu’ya “Go Further Awards” ödülleri verildi.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise Okulumuzdan 50, diğer TED Okullarından ise 25 öğrencinin katılımıyla Münazara Çalıştayı düzenlendi. Oxford Union temsilcileri tarafından münazara formatı, beceri ve teknikleri konusunda yapılan bilgilendirmenin ardından öğrenciler gruplar halinde sınıflara dağılarak kendilerine verilen konu başlıklarında argümanlarını savundular.

Kapanış oturumunda güne ilişkin düşünce ve kazanımlar paylaşıldı. Katılımcılara sertifikaları verildi.

Son DüzenlenmePerşembe, 12 Aralık 2019 14:15